SALZBURG IN RUDNIK SOLI

OD 187 EUR

2 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

SALZBURG IN RUDNIK SOLI

BERCHTESGADEN – SALZBURG

Mozartovo rojstno  mesto Salzburg je doživelo svoj razcvet pod okriljem knezo škofov, ki so na veliko izkoriščali bogastvo »belega zlata«. Sol  je prinašala bogastvo ter vpliv in še danes lahko občudujemo številne stavbe, ki so nastale pod rokami znanih arhitektov in umetnikov!


 

OPIS PO DNEVIH

  1. DAN: Slovenija – BERCHTESGADEN – SALZBURG

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu  in odhod avtobusa okoli 4.00 ure zjutraj. Vožnja v Avstrijo. Pot nas bo vodila po turski avtocesti mimo Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Po prihodu v Berchtesgaden se bomo povzpeli po gorski cesti proti Kehlsteinhausu  do znamenitega  Orlovega gnezda, kjer je neizprosni Hitler koval načrte med drugo svetovno vojno. Ob lepem vremenu je čudovit razgled na okolico. Po spustu bomo obiskali še znameniti rudnik soli. Pred vstopom v rudnik bo vsak udeleženec dobil zaščitna oblačila in čelado. Temperatura v rudniških rovih je skozi vse leto enaka in znaša +12 °C. Podzemeljska avantura bo trajala približno uro in pol. Izvedeli bomo veliko zanimivosti, se spustili po rudarskih drčah in se peljali po podzemnem slanem jezeru. Polni lepih vtisov se bomo odpravili do jezera Könnigsee. Po želji vožnja z ladjico (doplačilo). Sprehodili se bomo po zelo trgovski in živahni ulici do jezera. Nekaj časa prosto za kavo. Vožnja v Salzburg, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: Salzburg – Slovenija

Po zajtrku v hotelu se bomo sprehodili po Mozartovem mestu.  Spoznali bomo zgodbe in zgodovinske dogodke, ki nam pričajo o bogati zgodovini Solnograške prestolnice. Nad mestom se dviga impozantna trdnjava Hohensalzburg, kamor se lahko ob prostem času povzpnete z zobato železnico. Videli bomo Mozartovo rojstno hišo, Rotovž, rezidenco salzburških knezo-škofov, Mozartov spomenik in še številne druge znamenitosti. Nekaj časa prosto za samostojno pohajkovanje po mestu. Popoldan se bomo počasi odpravili proti domu. Po prihodu v Slovenijo sledi postanek za večerjo, nato pa nadaljevanje vožnje v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 187 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključujeprevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za Orlovo gnezdo, vstopnino za rudnik soli, namestitev v hotelu 3* v Salzburgu v dvoposteljnih sobah, polpenzion,  vse zunanje oglede po programu, večerjo na poti nazaj.

 

CENA POTOVANJA: 187€ (pri udeležbi 35 oseb)

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BANJŠKA PLANOTA

TENERIFE

CELOVEC IN VRBSKO JEZERO

MUZEJSKI VLAK IN BRDA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si