SARAJEVO - JAJCE - TRAVNIK - BANJA LUKA

OD 109 EUR

2 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

SARAJEVO

TRAVNIK - JAJCE - BANJA LUKA

SARAJEVO IN BANJA LUKA

 

Pred četrt stoletja je akademski slikar Jože Trobec, takrat že znani karikaturist, v zadnjem hipu oddal svoj predlog za maskoto XIV. ZOI v Sarajevu. Najprej je slišal na ime »Jahorinko«, pozneje so ga preimenovali v Vučka. Med predlogi se je znašlo kakšnih sto sneženih mož, zajcev, ježev, volk pa je bil le eden – Trobčev, pa še tega je na pošto odnesel dobesedno zadnji dan, pet minut pred polnočjo.

OPIS PO DNEVIH

  1. DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO

Odhod izpred dogovorjenega mesta okoli polnoči in vožnja v smeri Zagreba ter naprej po nekdanji avtocesti »Bratstva in enotnosti« do Slavonskega Broda, kjer bomo prečkali mejo z BIH in nadaljevali pot mimo Zenice v Sarajevo. Proti središču se bomo peljali ob reki Miljacki, ob kateri se nizajo znamenite stavbe: pošta, Akademija likovnih umetnosti, Eiffelov most, Principov most, Careva mošeja, Inat kuča. Najprej se bomo sprehodili po vrvežu mesta z orientalskim pridihom. Z ogledom bomo nadaljevali  mimo do Gazihusrev begove mošeje, medrese, bezistana, katoliške cerkve, stare pravoslavne cerkve, sinagoge in zaključili z ogledom v znameniti kavarni, kjer si lahko privoščite pravo »bosansko« kavo. Nato boste imeli prosto za samostojno pohajkovanje po mestu, nakupe džezvic, spominkov ali za pocijo odličnih čevapčičev. Popoldan se bomo namesili v hotelu in se zapeljali še do mogočnega izvira reke Bosne, okoli katerega je lep park z urejenimi potmi in mostički. Zaključek dneva z večerjo in zabavo ob glasbi.  Prenočevanje.

 

  1. DAN: SARAJEVO – TRAVNIK –JAJCE – BANJA LUKA – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu bomo prestolnico zapustili in se nekaj časa peljali po dolini reke Bosne. Obiskali bomo kraljevsko mesto Travnik, ki je znan tudi kot rojstni kraj nobelovca Ive Andriča. Privoščili si bomo pravo bosansko kavo pri Plavi vodi. V četrti Šumeče še danes stoji Rudolfova kavarna, ki je dobila ime po prestolonasledniku Rudolfu Habsburškemu, ki je Travnik obiskal leta 1888. Pot nas bo vodila v Jajce, kjer je bilo II. zasedanje AVNOJA. Mesto skriva številne zanimivosti, ob prihodu pa nas pozdravi slap reke Plive. Povzpeli se bomo v staro jedro in si ogledali ostanke cerkve sv. Marije z zvonikom sv. Luke, Medvedovo trdnjavo ter po želji pokukali v katakombe. Vožnja po kanjonu reke Vrbas proti Banja Luki, kjer bomo naredili postanek za okusno kosilo v prijetni restavraciji ob reki. Mesto je znano po pivovarni Nektar, samostanu trapistov in bistri reki Vrbas. Nadaljevanje vožnje s postanki in prihod v večernih urah.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 109 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in pristojbine, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu **** , svečano samopostrežno večerjo z glasbo, vstopnino za izvir reke Bosne, lokalnega vodnika v Sarajevu,  kosilo na poti nazaj ob reki Vrbas, vse zunanje oglede po programu.

CENA NE VKLJUČUJE: enoposteljna soba: 20€, vstopnina za muzej Tunel 5€.

CENA: 106€ (pri udeležbi 45 oseb), 110€ (pri udeležbi 40 oseb)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BOROMEJSKI OTOKI 3 DNI

VZHODNO SREDOZEMLJE

BENETKE IN GARDALAND

KORNATI Z LADJICO

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si