V kamenju otočja so zapisane zgodbe… Stari Liburni so prepoznali vse lepote, ki jih nudi narava in vrgli sidro, o čemer priča Liburnska Gradina. Sledi Liburnov lahko zasledimo tudi v Jezerih, na polotoku Murterić. Zapeljivi lepoti se niso mogli upreti niti Rimljani, ki so na Murterju osnovali mesto Colentum, kot se danes imenuje hotel. Vsako leto avgusta je na Murterju festival smokev, ki se ga udeležujejo tako domačini kot tudi obiskovalci!

 

 


PROGRAM POTOVOANJA


  1. DAN: Celje – slapovi Krke – Šibenik:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Zagreba ter po avtocesti naprej vse do Skradina. Obiskali bomo slapove reke Krke, ki s svojimi brzicami, otočki, slapovi in jezerci predstavlja naravni fenomen. Izvira v bližini Knina in se pri Šibeniku v dolgem estuarju izliva v Jadransko morje. Kraška reka s seboj prinaša veliko raztopljenega apnenca, ki se odlaga na rastlinah v obliki travertina in tvori naravne pregrade za slapove in brzice. Po sprehodu skozi Narodni park, se bomo okrepčali s toplo malico. Nato si bomo ogledali še mesto Šibenik. Katedrala sv. Jakova je edina v celotni Evropi zgrajena izključno iz kamna, brez veziv in vmesnih lesenih opornikov. Prav zaradi tega je umeščena na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. Poleg katedrale si bomo ogledali še druge zanimivosti, ki jih skriva staro mestno jedro. Nekaj prostega časa in vožnja do hotela v Šibeniku ali okolici, namestitev v sobe in večerja in zabava ob glasbi.

  1. DAN: Šibenik – Etnoland – Celje:

Po zajtrku v hotelu bomo izpraznili sobe in si vzeli čas za jutranjo kavo. Dopoldan se bomo podali na obisk bližnje etno vasi, kjer nas bodo pričakali z aperitivom. Nato si bomo ogledali avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Med ogledom se bomo dobro nasmejali in prostili. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah.


Cena vključuje: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za NP Krka, voden ogled Šibenika, ogled Etnolanda z degustacijo pršuta, s kosilom in vključeno pijačo (0,2l vina, 0,5l mineralne vode), namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zajtrk in večerja z glasbo.


Cena: 151€ (pri udeležbi min. 35 oseb), 147€ (pri udeležbi 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VERONA IN SIRMIONE

ČOKOLADNICA

ŠARGANSKA OSMICA

CINQUE TERRE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si