ŠRILANKA – ČUDOVITA DEŽELA

 

Doživite Šrilanko od višavij do nižin, od budističnih do hindujskih templjev, od nasadov čajev do plantaž kavčuka, od starih do novejših prestolnic in seveda – do ljudi z neverjetno prijaznim nasmehom.

 

 

 

 

 

 


Osnovni podatki o potovanju

 

Datumi odhodov: 25.10., 17.11., 18.1., 18.2., 25.4., 23.6.
Čas potovanja: 8 dni / 5 noči oz. 10 dni / 7 noči
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom
Najmanjše število potnikov: 10

Številka produkta: 14420
Prevoz: letalo


NE SPREGLEJTE – CENA NA OSEBO

 

Za odhod: 25.10., 17.11.2017, 18.1., 25.4., 23.6.2018

pri udeležbi najmanj 25 oseb – 1.530 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 1.630 EUR

Za odhod: 18.2.2018

pri udeležbi najmanj 25 oseb – 1.590 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 1.690 EUR

 

VRHUNCI POTOVANJA: številni kipi Bude v votlini Dambule, jahanje slonov, obiska templja Budinega zoba v Kandyju, med čajevimi nasadi v Nuara Eliyi, vzpon na levjo skalo Sigirija, nekdanja prestolnica sredi džungle – Polonaruva, sirotišnica za slone v Pinaveli, safari v deževnem gozdu parka Yala in morda še na rajski oddih ob tropski obali …

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče–KOLOMBO
Predviden popoldanski let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč v Kolombo. V primeru leta z bližnjega letališča, bo za doplačilo iz Ljubljane organiziran prevoz. Nočni let.

 

2. dan: KOLOMBO–NEGOMBO–DAMBULA/SIGIRIJA/ večerja
Pristanek na letališču v Kolombu. Po opravljenih carinskih obveznostih vožnja do ribiške vasice Negombo. Nato vožnja v osrčje južnega dela otoka, kjer se razprostira tropski gozd in v njem idilično mesto Dambula. V templjih v skalnih votlinah si boste ogledali številne kipe Bude. Stenske poslikave, ki so stare več kot 2000 let, bodo dale prvi vpogled v zgodbo o Šrilanki. Na stopnicah, ki vodijo do votlin, obiskovalce včasih pozdravljajo šrilanške opice. Popoldan prihod v hotel, čas za počitek in oddih. Večerja in prenočevanje.

 

3. dan: DAMBULA/SIGIRIJA–POLONARUVA– SIGIRIJA/DAMBULA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Polonaruvo, drugo prestolnico Šrilanke. Mesto je po 200 letih izginilo v divjini džungle. Razkošno mesto je imelo tri koncentrična mestna obzidja, številne parke, palače in tempelj. Tam je svoj miren prostor za molitev našel tudi Buda. Mojstrski kip iz 12. st. meri kar 14 m. Popoldne se boste odpeljali do Sigirije. Princ Kasijapa je v 5. st. zgradil palačo na 200 m visoki skali. Na vzponu na vrh monolita si boste ogledali freske »Deklice v oblakih« – edine posvetne freske na Šrilanki. Z vrha skale bo (z malo sreče ob lepem vremenu) prelep pogled na okolico. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje v hotelu.

 

4. dan: SIGIRIJA/DAMBULA–MATALE–KANDY/zajtrk,večerja
Po zajtrku se boste odpravili proti jugu. Vožnja do vasi Matale in ogled vrta začimb: dreves kave, popra, vanilije, kokosa in številnih drugih začimb in dreves, prvo srečanje z ajurvedsko medicino. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, ki je bil prestolnica Šrilanke v času Angležev. Osrednja znamenitost mesta je veliki tempelj Budovega zoba, ki ga je na Šrilanko prinesla princesa v laseh v 4. st. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Srilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Izvedeli boste še zgodbe o znamenitem hotelu Queen’s, zakaj si ženske v Kandyu sarije vežejo drugače in zakaj je eden od kraljev sredi mesta potreboval jezero. Nastanitev hotelu, večerja in prenočevanje.

 

5. dan: KANDY–PARADENIJA–PINAVELA–NUVARAELIJA / zajtrk, večerja
Po zajtrku si boste ogledali botanične vrtove v bližnji Paradeniji, nato vožnja do Pinavele – sirotišnice za slone. Lahko jih boste opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje in mladičke tudi hranijo. Vožnja proti Nuvari Eliji – po slikoviti hriboviti pokrajini, kjer boste med valovitimi grički, ki se povzpnejo do skoraj 2000 metrov, občudovali cejlonske plantaže čaja. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Mesto Nuvara Elija (1800 m) je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranilo angleški pečat. Večerja in prenočevanje v »Mali Angliji« – Nuvari Eliji.

 

6. dan: NUVARA ELIJA–NARODNI PARK YALA/ zajtrk, večerja
Po zajtrku spust proti Yali, drugemu največjemu vendar najbolj obiskanemu narodnemu parku na Šrilanki. Tu domuje več kot 130 različnih vrst ptic. Safari s terenskimi vozili po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile in morda celo leoparda. Po safariju vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

7. dan: NARODNI PARK YALA–GALLE–KOLOMBO– MEDNARODNO LETALIŠČE/ zajtrk
Po zajtrku vožnja ob slikoviti cejlonski obali. Na poti si boste lahko ogledali še mesto Gale, ki je bilo nekdaj vodilno pristanišče na Šrilanki. Videli boste tudi utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Zgradili so jo Portugalci in kasneje, leta 1663, razširili Nizozemci. Popoldanski prihod v Kolombo in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz na letališče in nočni let proti enemu izmed mednarodnih letališč.

 

8. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA ali bližnje letališče
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

 

Možnost podaljšanja potovanja – počitnice na peščeni obali Šrilanke

 

7. dan: NARODNI PARK YALA–GALLE–KOLOMBO–OBALA ŠRILANKE/ zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja ob slikoviti cejlonski obali. Na poti si boste lahko ogledali še mesto Gale, ki je bilo nekdaj vodilno pristanišče na Šrilanki. Videli boste tudi utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Zgradili so jo Portugalci in kasneje, leta 1663, razširili Nizozemci. Popoldanski prihod v Kolombo in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz do hotela 4*. Večerja in prenočevanje.

 

8. dan: OBALA / zajtrk, večerja
Ves dan prosto na peščeni plaži Šrilanke, kjer bo čas za počitek in razmišljanje v objemu oceana. Večerja in prenočevanje.

 

9. dan: OBALA–KOLOMBO–MEDNARODNO LETALIŠČE/ zajtrk
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče in let iz Kolomba proti enemu izmed mednarodnih letališč.

 

10. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane. Če ste se odločili za plačilo povratnega prevoza Ljubljana-odhodno letališče, se cena oblikuje posebej v primeru individualnega povratka – odvisno od števila potnikov.

 

Cena na osebo: 210 €

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz letališče–hotel-letališče na Šrilanki, 2 polpenziona v dvoposteljni sobi.
CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih storitev po osebnih naročilih, napitnin za vodnike in voznike, dodatnih
ogledov ali aktivnosti.

 

OPOMBA: podaljšanje potovanja na obali Šrilanke je lahko organizirano individualno (najmanj 2 potnika) ali skupinsko (s slovenskim vodnikom). Če se za podaljšanje odloči vsaj 10 potnikov, vodnik ostaja z vami, v nasprotnem primeru je podaljšanje in vrnitev individualna brez slovenskega vodnika. Rezervacije so na vprašanje. Potrditev je odvisna od razpoložljivosti kapacitet.

 

 


V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu na Šrilanki
 • ogledi in vstopnine po programu
 • obroki po programu
 • nastanitve v hotelih 3*-5* v dvoposteljnih sobah
 • državne pristojbine
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

 

Cena ne vključuje

 

 • navedenih doplačil
 • napitnin
 • storitev po osebnih naročilih

 

Popust

 

 • za tretjo osebo v 1/3 ali 1/2+1 sobi 50 EUR
  za otroka do 12. leta z dvema odraslima v sobi 30%

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 100,00 EUR/osebo

 

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 35 EUR

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • vizum ETA 45,00 EUR/osebo
 • avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke-Ljubljana 75,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 230,00 EUR/osebo
 • 3-dnevne počitnice na šrilanški obali v dvoposteljni sobi v hotelu 4* na šrilanški obali 210,00 EUR/osebo
 • 3-dnevne počitnice na šrilanški obali v enoposteljni sobi v hotelu 4* na šrilanški obali 390,00 EUR/osebo
 • Ljubljana – Zagreb – Ljubljana avtobusni prevoz 55,00 EUR/osebo

 

Opombe
 • ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista;
 • od 1. januarja 2012 je za vstop na Šrilanko potreben vizum ETA (Electronic Travel Authorization) http://www.eta.gov.lk/. To elektronsko registracijo (ETA) vam bomo uredili mi. Prosimo, da nam ob prijavi dostavite kopijo potnega potnega lista. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 45 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar pa dobite pri nas.
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med samim potovanjem oz. do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SLOVENSKE GORICE

ARABBA – Hotel Portavescovo

ETNOLAND in ĐAKOVO

CELOVEC IN MINIMUNDUS

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si