STRUNJAN - PRAZNIK KAKIJEV

OD 27 EUR (posebna cena za udeležbo med 40 - 50 potniki ter 80 - 100 potniki)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

STRUNJAN

STRUNJAN – PRAZNIK KAKIJEV

 

Kaki ali Diospyros (hrana bogov) je eksotični sadež, ki izvira iz Kitajske in je pri nas še vedno premalo prepoznaven. Že od nekdaj so cenili njegovo prehransko in zdravilno vrednost ter uživali v njegovem sladkem okusu. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Zanimanje zanj se povečuje, cenijo ga sladokusci in ljubitelji zdrave prehrane.

 

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu. Vožnja mimo Ljubljane proti Strunjanu. Vmes postanek za jutranjo kavico. Pot nas bo najprej peljala na školjčišče, ki je nastalo zaradi poglabljanja morja za potrebe gradnje drugega pomola. Blato se je izpralo in ostale so majhne in velike bele školjke, ki so prava atrakcija. Nadihali se bomo svežega morskega zraka in si nabrali školjke za spomin. Nato bomo obiskali tradicionalni praznik kakijev. Vsako leto, v novembru organizirajo v Strunjanu poseben praznik zlatega jabolka ali kakija. V teh dneh se vrstijo različne prireditve: od degustacij različnih domačih dobrot, narejenih iz kakija, glasbene prireditve ter možnosti nakupa tega sladkega, okusnega mediteranskega sadeža, bogatega z vitamini.  Pot bomo nadaljevali proti najlepšemu mestu na slovenski obali,  Piranu. Ogledali si bomo Tartinijev trg, ki je dobil ime po slavnem piranskem rojaku, violinistu in skladatelju Giuseppe Tartiniju,  in najlepše srednjeveške stavbe. Povzpeli se bomo tudi do cerkvice sv. Jurija, od koder se širi pogled proti strunjanskim klifom, na rdeče obarvane strehe Pirana ter proti Savudriji. Tartinijev trg je bil nekoč pristanišče za jadrnice in ribiške čolne. Nekaj prostega časa boste lahko izkoristili za kavico ali sladoled. Vožnja proti domu.

 

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  49  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, obisk prireditve praznika kakijev,  voden ogled mesta Piran, ogled školjčišča v Ankaranu.

CENA IZLETA:  27 € na osebo ( posebna cena za udeležbo med 40 – 50 potniki ter 80 – 100 potniki)

 

MOŽNA DOPLAČILA: LUKA KOPER (1,50€ na osebo), VRT KAKTUSOV (1,00 € na osebo), TOPLA MALICA ZA NA ŽLICO  (5,00€ na osebo), KOSILO ALI VEČERJA (11,00 € na osebo).

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SPLIT IN PLITVICE

AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA

MAJORKA

SONČNA BOLGARIJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si