ŠVICA – LIECHTENSTEIN - MAINAU

OD 164 EUR

3 dni

TRAJANJE

2016

ODHODI

ŠVICA – LIECHTENSTEIN - MAINAU

ŠVICA – LIECHTENSTEIN - MAINAU

Ko pomislimo na Švico, se nam pred očmi odpre lepa alpska pokrajina z je zeri in ledeniškimi dolinami. Nato pomislimo na čokolado, sire, ure in polne bančne trezorje.  Iz Švice prihaja knjižna junakinja Heidi, filozofa Paracelsius in Rousseau, verski reformator Zwingli, psihoanalitik Carl Gustav Jung, lingvist Ferdinand de Saussure, prvo bondove dekle Ursula Andress, igralka Renée Zellweger in še mnogi drugi.

OPIS PO DNEVIH

 1. DAN: SLOVENIJA – AVSTRIJA

  Odhod okoli 21.00 ure in vožnja proti Švici.

   

 2. DAN: ZÜRICH – RENSKI SLAPOVI – MAINAU – FELDKIRCH

  V jutranjem času boste prispeli v največje švicarsko mesto Zürich, ki slovi po številnih bankah, lepih sprehajalnih poteh ob jezeru, impozantni katedrali Grossmunster ter manjši različici Fraumunster, odlični čokoladi, preciznih urah ter novi pridobitvi – Prime Tower, katerega vrh se dviga 126 m visoko. Augustinergasse je ena najlepših ulic v mestu, ki nas popelje v najbolj slikovit del Züricha – to je St. Petershofstatt. Po ogledu vožnja do največjih in najbolj vodnatih slapov v Evropi, Renskih slapov. Mogočni slapovi Rena nikogar ne pustijo ravnodušnega. Sredi peneče se vode stoji ogromna skala, ki jo v vsaki sekundi oblije 700.000 litrov vode. Sprehodili se bomo po urejenih in varovanih poteh in občudovali mogočno delo narave. Po ogledu se bomo zapeljali v bližnji Mainau, ki ga imenujejo tudi cvetlični otok. Grof Lennart Bernadotte je zeleni otok spremenil v pisano oazo cvetja v začetku 20. Stoletja. Danes upravljajo in skrbijo za otok njegovi dediči. Sprehod po urejenih poteh do hiše metuljev, mimo cvetličnih skulptur, nasada rododendromov, grmovnic, vrtnic, ki jih jeskupno na otoku  kar 20.000. Po ogledu otoka bomo vožnjo nadaljevali v Feldkirch. Namestitev v hotelu ali penzionu, večerja in prenočevanje

 3. DAN: FELDKIRCH – LIECHTENSTEIN – VIA MALA – ST. MORITZ – SLOVENIJA

  Kneževina Liechtenstein je edina alpska država, ki leži v celoti v Alpah. Ogledali si bomo miniaturno prestolnico Vaduz, nad katero kraljuje grad iz 13. stoletja. Nekaj časa prosto za kakšno kavo nato pa nadaljevanje vožnje v sotesko Via Mala s postankom za ogled. Potovanje preko 2284m visokega Julierpassa nas bo pripeljalo do slovitega St. Moritza, od koder se razkriva veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Sprehod in kratek oddih ter nadaljevanje poti v smeri proti domu mimo Merana in Bolzana ter Benetk.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 164 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine,  polpenzion v hotelu ali penzionu 3*, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI, OB PRIJAVI: enoposteljna soba 30€ / noč.

Cena izleta: 164 (pri udeležbi 45 potnikov), 179€ (pri udeležbi 35 potnikov)

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BUDIMPEŠTA IN EGER

ARABBA – Hotel Portavescovo

POTEPANJE PO ISTRI

IZOLA HOTEL DELFIN

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si