TOSKANA ZA ŠOLSKE SKUPINE

 

Toskana se bohoti s zelenimi griči, nasadi oljk,  starimi vilami, kamnitimi hišami, z obzidji obdanimi mesti,  z bogatimi vinogradi in poznanimi vini (Chianti, Brunello, Vernazza). Znana je še po ročnih obrteh in po usnjenih izdelkih. Toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika. Firence so zibelka renesanse in so s svojo umetnostjo zaznamovale celo zgodovinsko obdobje.

 

 

 

 


PROGRAM PO DNEVIH


 

  1. DAN: SLOVENIJA SIENA – SAN GIMIGNANO DEGUSTACIJA –  HOTEL

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob v jutranjih urah. Vožnja v smeri Ljubljane ter naprej čez mejo po italijanski avtocesti mimo Benetk, Padove, Bologne do Siene. Obdana je s čudovitim podeželjem in predstavlja lep primer srednjeveške gradnje. Male ozke ulice, slikoviti trgi, nas kot labirint vodijo na osrednji prostor – Piazza del Campo, kjer se vsako leto poleti odvija divja tekma med četrtmi Siene za prestižni naslov zmagovalca Palia. Po ogledu in sprehodu bomo obiskali še turistično kmetijo, kjer nam bodo pripravili degustacijo vina, sira, toskanskih salam, olivnega olja… Popoldan se bomo odpravili v tako imenovani srednjeveški Manhattan – San Gimignano. V 13. stoletju je mesto doživelo velik ekonomski razvoj in bogastvo se je kazalo v tekmovanju družin, katera bo imela lepši stolp. Nekateri še danes krasijo mesto na griču, ki je zanimivo tudi zaradi trgovinic založenih z usnjem, olivnim oljem, salamami iz divje svinje, tartufatami, odličnim vinom, sirom pecorino in še bi lahko naštevali. Vožnja v hotel, namestitev v sobe, večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: VINCI – PISA – HOTEL

Po zajtrku v hotelu bomo najprej obiskali rojstno mesto velikega mojstra renesanse Leonarda da Vincija. V hiši, ki leži ob vznožju Montalbana, v vasi Anchiano, se je 15. aprila 1452 rodil izjemen otrok. Sprehod skozi vas Vinci do razgledne ploščadi, kjer je lesena podoba znamenitega Leonardovega Vitruvijevega človeka. Nekaj časa prosto, nato pa nadaljevanje vožnje v Piso. Zmeraj očarljivi Trg čudes je poln obiskovalcev, ki želijo narediti izvirno fotografijo in se povzpeti na poševni stolp. Trg čudes krasijo katedrala, krstilnica, pokopališče Camposanto in poševni stolp. Nekaj časa prosto za oglede. Vožnja v hotel, večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: FIRENZE – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo napotili v Firence. Najprej se bomo povzpeli na razgledno ploščad Piazzale Michelangelo, od koder je lep pogled na mesto, reko Arno in vse osrednje znamenitosti. Nato se bomo odpravili na sprehod, kjer bomo spoznali čudovito renesančno mesto družine Medičejcev. Sprehodili se bomo do starega mostu čez reko Arno ¨Ponte Vecchio¨, do krstilnice, katedrale z Giottovim zvonikom, trga Segnoria, ki se ponaša s palačo Vecchio in stolpom Arnolfo, pred katero stojijo kopije kipov med katerima sta tudi David in Cosimo I. Izpustili ne bomo niti galerije Uffici, ki hrani najdragocenejša dela italijanskih umetnikov. Po ogledu nekaj časa prosto, nato pa sledi vožnja z vmesnimi postanki v smeri proti domu. Predviden prihod v večernih urah.


 

CENA: 148€ ( pri udeležbi najmanj 90 dijakov + 6 spremljevalcev do 101 dijakov + 7 spremljevalcev)

 


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom (Izletnik Celje), strokovno vodenje in organizacijo potovanja, namestitev v hotelu 3* v tri in štiri posteljnih sobah,  2 x polpenzion, zunanji ogledi mest po programu, degustacijo značilnih toskanskih proizvodov (salame, sir, bruschetta z oljčnim oljem, cantuccini, 4 vzorce toskanskih vin, balzamični kis, deviško oljčno olje), 1 spremljevalec na vsakih 15 dijakov, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.


 

Doplačila po želji: enoposteljna soba 15€, zavarovanje z asistenco v tujini skupinsko 4,08€.

 

Opomba: za izvedbo programa potrebujemo seznam dijakov s pečatom šole v šestih izvodih.

 

 

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA

DOLENJSKA

MOSTAR IN DALMACIJA

TRST in GRAD DEVIN

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si