TOSKANA

Toskana je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo ter ena najbolj zanimivih. Pokrajina se bohoti s zelenimi griči, z nasadi oljk, vinskimi trtami, starimi vilami, kamnitimi hišami, z obzidji obdanimi mesti,  z bogatimi vinogradi in poznanimi vini (Chianti, Brunello, Vernazza). Znana je še po ročnih obrteh in po usnjenih izdelkih. Toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.  Toskana je pokrajina, kjer se je pričela italijanska renesansa, ki daje skozi arhitekturo, slikarstvo in kiparstvo pokrajini poseben pečat.PROGRAM PO DNEVIH


1. DAN: SLOVENIJA – LUCCA – PISA – VOLTERRA:

Zbirališče potnikov okoli 2.00 ure na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Ljubljane, mejnega prehoda Fernetiči, Benetk, proti Toskani. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Piso. Zmeraj očarljivi Trg čudes je poln obiskovalcev, ki želijo narediti izvirno fotografijo poleg poševnega stolpa.  Prosto za oglede, manjše nakupe, nato pa nadaljevanje vožnje v Lucco.  To starodavno plemiško mesto še vedno skriva za 12 metrov visokim obzidjem renesančne palače, stolpe, cerkve. Osrednji prostor je trg Amfiteatro, ki je dobil ime po nekdanjem rimskem amfiteatru iz 2. st., ki se je razprostiral na istem mestu. Ogledali si bomo zanimivo katedralo Sv. Martina, ki skriva božjo podobo Volto Santo. Nekaj časa prosto za kavo. Namestitev v podeželskem hotelu 4* v bližini Volterre, večerja in prenočevanje.

 

2. DAN: SLOVENIJA – SIENNA – SAN GIMIGNANO – VOLTERRA:

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili proti Sieni. Obdana je s čudovitim podeželjem in predstavlja lep primer srednjeveške gradnje. Male ozke ulice, slikoviti trgi, nas kot labirint vodijo na osrednji prostor – Piazza del Campo, kjer se vsako leto poleti odvja divja tekma med četrtmi Siene za prestižni naslov zmagovalca Palia. Po ogledu se bomo odpravili v tako imenovani srednjeveški Manhattan – San Gimignano. V 13. stoletju je mesto doživelo velik ekonomski razvoj in bogastvo se je kazalo v tekmovanju družin, katera bo imela lepši stolp. Nekateri še danes krasijo mesto na griču, ki je zanimivo tudi zaradi trgovinic založenih z usnjem, olivnim oljem, klobasami iz divje svinje, tartufatami, odličnim vinom, sirom pecorino in še bi lahko naštevali.  Po ogledu in sprehodu bomo obiskali še turistično kmetijo, kjer nam bodo pripravili degustacijo vina, sira, salam, oliv… toskansko juho in lasagno. Nadaljevanje poti v smeri proti domu. Prihod domov v večernih urah.


 

CENA: 165€  (pri udeležbi najmanj  40 potnikov)


 

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse vstopne pristojbine za Toskano, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, večerja v hotelu, prenočevanje v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, degustacijo vina, sira, salam z lasagno na turistični kmetiji.


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OGLEJ IN GRADEŽ

PAMPEAGO – apartmaji Pampeago

BANJA LUKA

KORNATI Z LADJICO

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si