V DOLINO ZILJE in BELJAK

OD 47 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2016

ODHODI

AVSTRIJA

V DOLINO ZILJE in BELJAK

V DOLINO ZILJE IN BELJAK

Dežela, kot iz pravljice. Da, spodnja Koroška južno od reke Drave je zares čarobna. Leži tako rekoč za sedmimi gorami, z majhnimi in lepimi vasicami, prijaznimi gostilnami, ponosnimi gorskimi kmetijami, bujnimi gozdovi in travniki, bistrimi vodami in mogočno gorsko kuliso. To je dvojezična južna Koroška, kjer že stoletja skupaj živijo nemško in slovensko govoreči Korošci, po prvi svetovni vojni pa tudi dežela medsebojnih nasprotovanj.

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Ljubljane, Jesenic, čez predor Karavanke do Beljaka. Sprehod po mestu ob Dravi, ki slovi po svojem simbolu – zvoniku cerkve sv. Jakoba, ki je najvišji na Koroškem in meri kar 94 m. Beljak je najstarejše mesto na Koroškem, saj je omenjeno že v 9. stoletju on je drugo največje mesto takoj za Celovcem. Ime je dobilo po beli vodi. Leži namreč ob reki Dravi in ko reka ob padavinah naraste, se belo peni. Čez Dravo vodi v mestu kar sedem mostov. Po ogledu mesta nekaj časa prosto za kavo. Z ogledom bomo nadaljevali v Podkloštru (Arnoldstein), ki leži v spodnjem delu Ziljske doline pod južnimi pečinami Dobrača in severnimi obronki Peči blizu tromeje z Italijo in Slovenijo. Kraj je bil naseljen že v rimskih časih, ko je mimo potekala pomembna cesta, ki je povezovala Aquileio in Virunum. Leta 1106 je škof Oton Bamberški tukaj v prvotnem gradu ustanovil benediktinski samostan. Ogled ostankov samostana, ki ga zgledno obnavljajo – pokrite dvorane služijo za najrazličnejše prireditve. Pot nas bo vodila v Bistrico, do gostišča, kjer se bomo ustavili na poznem kosilu. Gostiteljica nam bo predstavila dolino, običaj »štehvanje«, narečje in življenje v dolini. Nihče ne bo ostal ravnodušen ob pripovedi Slovencev, ki živijo »za mejo«.  Polni lepih vtisov, se bomo počasi odpravili nazaj proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  47  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za benediktinski samostan, predstavitev v Ziljski dolini in kosilo.

 

 

Cena: 47€ (pri udeležbi najmanj 40 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PAGANELLA – Residence Ronchi

CELOVEC IN MINIMUNDUS

MUZEJSKI VLAK IN ISTRA

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si