VELIKA MEHIŠKA TURA

OD 2199 EUR

14 dni

TRAJANJE

13.10.2016, 25.12.2016

ODHODI

Mehika

Majevski najdišči Kabah in Calakmul

Predstavljamo vam čudovito turo, kjer nam bo skrivnosti mezoameriških kultur na Jukatanu razkrival arheolog dr. Ivan Šprajc, ki že dolga leta raziskuje v Mehiki in je tam tudi živel.

Med drugim je tudi avtor knjig Quetzalcóatlova zvezda ter Izgubljena mesta. Klasičen program od mehiške prestolnice do Jukatana smo razširili za nekaj dragocenih arheoloških najdišč, kamor zaidejo le redki slovenski popotniki. Izpostaviti velja majevski najdišči Kabah in Calakmul, sploh slednje, ki leži v samem osrčju Jukatana, v pragozdu blizu meje z Gvatemalo, je bila eno največjih in najbolj bleščečih majevskih mest.

To je program za vse, ki vas zanimajo skrivnosti predkolumbovskih civilizacij v Ameriki in imate vprašanja v zvezi z njimi. Vabimo vas, da odgovore nanje poiščete na potovanju z dr. Ivanom Šprajcem!

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 2199 EUR

Skrbimo za varna in izjemna doživetja. Prisegamo na popolno zadovoljstvo naših strank!

URŠKA PODGORŠEK

Solis Turizem

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

Odhodi

min. 25  oseb

min. 15 oseb

Predviden vodnik

15.10.2015
2.399.- €
2.499.- €
Matjaž Pirš, Zagotovljeno – z dr. Šprajcem
25.12.2015
2.699.- €
2.799.- €
12.02.2016
2.199.- €
2.299.- €
16.04.2016
2.399.- €
2.499.- €
Z dr. Ivanom Šprajcem
13.10.2016
2.399.- €
2.499.- €
Z dr. Ivanom Šprajcem
25.12.2016
2.699.- €
2.799.- €
 • Cena vključuje

  Avtobusni transfer na odhodno letališče in nazaj, vse letalske prevoze po programu, letališke in varnostne takse (ok. 380.- €), prevoze s sodobnim turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3*** in 4**** razen v Xpujilu, kjer včasih bivamo v lodgeu, prehrano z obroki, kot so navedeni v programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja), odlično slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 • Akontacija 759.- €
 • Doplačilo (na poti) 65.- € za vstopnine, 65.- € za napitnine
 • Doplačila po želji (ob prijavi)zavarovanje rizika odpovedi: 4 % od obračunane cene potovanja, 359.- € za enoposteljno sobo
 • 2 dni počitnic na Karibih zastonj!

  Vsi, ki se boste prijavili in plačali akontacijo najkasneje šest tednov pred razpisanim datumom odhoda na pot, boste potovanje na koncu podaljšali za 2 dni in uživali brezplačno bivanje v karibskem letovišču Playa del Carmen, kjer se boste lahko sprostili ob različnih dodatnih aktivnostih in opcijskih izletih!

 • Ne prezrite! Če se boste na potovanje prijavili manj kot šest tednov pred razpisanim datumom odhoda, lahko potovanju dodate dvodnevni paket  že za 129.- €!
 • Obvezno zdravstveno zavarovanje

  Vsi udeleženci morajo imeti ob odhodu na potovanje sklenjeno zdravstveno zavarovanje z asistenco z dvojnim kritjem. Zavarovanje lahko najlažje sklenete ob prijavi v naši poslovalnici v Ljubljani. Pri Ars longi vam lahko uredimo zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris

OPIS PO DNEVIH

1. in 2. dan: Ljubljana - Ciudad de Mexico

(L in V) |

Polet proti Mehiki.** Oglede v Ciudad de Méxicu bomo začeli na trgu v središču mesta, ki ga obdajata tudi katedrala in Palacio Nacional. Slednja se ponaša s freskami slovitega Diega Rivere. Katedrala, ki velja za eno največjih in najstarejših stolnic zahodne poloble, je nastala kot simbol španske zmage na temeljih porušenega tempeljskega središča azteške prestolnice. Ustavili se bomo tudi v Modri hiši, kjer se je rodila in ustvarjala Frida Kahlo. Antropološki muzej (Museo Nacional de Antropología) hrani najobsežnejšo zbirko predkolumbovskih kultur v Mehiki. V muzeju si bomo lahko ustvarili prvi vtis o kulturah, s katerimi se bomo srečevali na poti. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

3. dan: Ciudad de Mexico - Puebla

(Z-V) |

Na poti proti severu se bomo najprej ustavili pri Materi božji Guadalupski, najpomembnejšem romarskem središču  Latinske Amerike. Pot bomo nadaljevali do TEOTIHUACANA, največjega mesta predkolumbovske Amerike. Z vrha tamkajšnje piramide Sonca bomo uživali v razgledu na ostanke mesta, ki se je nekoč razprostiralo na površini 20 km2. Po končanem ogledu se bomo podali proti dvomilijonskemu mestu PUEBLA, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro. Med tamkajšnjimi spomeniki izstopata katedralav in slovita baročna kapela v cerkvi Santo Domingo, ki je biser mehiškega baroka. Med sprehodom po mestu bomo videli tudi vrsto palač v slogu “poblano”, za katerega so značilne slikovite opečnate fasade s keramičnimi vložki. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

4. dan: Monte Alban - Oaxaca

(Z-V) |

Po zajtrku bomo zapustili Pueblo. Čaka nas dolg zložen spust z Mehiškega višavja, ki ga bomo prekinili z nekaj panoramskimi po-stanki v slikoviti sušni pokrajini z obilico kak-tusov. Nato bomo obiskali MONTE ALBAN, ki sodi med kraje z najdaljšo naselitveno kontinuiteto v Ameriki. Začetki segajo še v 6. tisočletje pred Kr., zadnja faza pa v 16. stol. Med veličastnimi objekti na obsežnem umetno ustvarjenem platoju na vrhu hriba nas bo še posebej zanimala t. i. Palača plesalcev. Popoldne bomo prispeli v očarljivo kolonialno mesto OAXACA. Sledi sprehod po starem jedru z ogledi: osrednji mestni trg (zócalo), cerkev Santo Domingo, ki slovi po bogatih štukaturah, ter muzej z bogatimi zakladi Miztekov iz grobov na Monte Albanu. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

5. dan: Tule - Mitla - Tehuantepec

(Z-K) |

Po zajtrku bomo zapustili Oaxaco in se kmalu nato ustavili pri velikanski cipresi v kraju TULE, ki s svojimi 2.000 leti in 60 m obsega velja za eno najstarejših in največjih dreves na svetu. T. i. Montezumova cipresa je botrovala nastanku mnogih legend in praznovanj. V kraju MITLA, kulturnem središču Zapotekov, ki so ga prezidali Mizteki, nas bo navdušila geometrična kamnita dekoracija templjev. Kljub preprostosti so dekoracije izjemno kakovostne. Čeprav je večina zgradb nastala med letoma 450 in 850, segajo korenine mesta več kot dva tisoč let nazaj. Kosilo. V destilarni si bomo ogledali, kako iz agave kuhajo žgano pijačo mezcal, ki poleg tekile velja za najbolj priljubljeno žganje domačinov. Namestitev v hotelu v mestu Tehuantepec, ki leži v bližini Pacifika. Nočitev.

Print Friendly

6. in 7. dan: San Cristobal de las Casas

(Z-V in Z-V) |

Zjutraj nadaljevanje poti čez območje, kjer je Mehika najožja. Opoldne slikovita vožnja s hitrimi čolni po reki Grijalvo, ki je blizu mesta Chiapa de Corzo in deželne prestolnice Tuxtla Gutiérrez vrezala kilometer globok kanjon El Sumidero. Pozno popoldne namestitev v hotelu v mestu SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS, sprehod, večerja in nočitev. Naslednji dan bomo dopoldne obiskali bližnjo vas San Juan Chamula, središče indijancev Tzotzil, kjer bomo srečali krščanstvo, ki je zraščeno z močno pogansko tradicijo. V sosednjem Zinacantanu bomo obiskali domačine, ki nam bodo pokazali, kako se izdelujejo tortilje. Popoldne sprehod po sloviti indijanski tržnici in obisk cerkve Santo Domingo, ki se ponaša z bogato fasado. Večerja in še ena nočitev v prijaznem gorskem mestu.

Print Friendly

8. dan: San Cristobal - Palenque

(Z-V) |

Zjutraj se bomo podali na slikovito vožnjo po gorskih hrbtih Chiapasa. Peljali se bomo skozi kraje, kjer sekajo tropski les in gojijo banane, kakav in kavo. Popoldne se bomo osvežili pri slikovitih modrih slapovih na reki AGUA AZUL, nato pa obiskali še en prekrasen slap MISOL HA. Po prihodu v Palenque namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Print Friendly

9. dan: Palenque

(Z-V) |

Po zajtrku se bomo podali na sprehod po čudovitem majevskem mestu PALENQUE, ki leži sredi bujnega deževnega pragozda. V enem najpomembnejših arheoloških najdišč celotne Srednje Amerike si bomo ogledali slovito Piramido zapisov z grobnico vladarja Pakala iz 7. stoletja. Tamkajšnje najdbe so dokazale, da so tudi majevske piramide lahko služile za grobnice. Ogledali si bomo tudi nenavadno palačo trapezoidnega tlorisa, Tempelj sonca in Tempelj listnatega križa. Nato bomo zapustili hriboviti svet Chiapasa in se podali čez reko Usumacinta v deželo Campeche. V osrčju Jukatana se bomo ustavili v kraju Xpujil, kjer nas blizu tromeje z Gvatemalo in Belizejem čaka hotel ali lodž. Namestitev. Večerja in nočitev.

Print Friendly

10. dan: Calakmul - Campeche

(Z-V) |

Po zajtrku vožnja na območje biosfere na meji z Gvatemalo, kjer leži majevsko mesto Calakmul. Dr. Ivan Šprajc na tem območju že nekaj let išče še neodkrite ali pozabljene spomenike majevske civilizacije. Med pomembnejše rezultate njegovih ekspedicij sodi tudi ponovno odkritje bližnjega mesta OXPEMUL. Mi se bomo podali v CALAKMUL, ki s približno 6.000 zgradbami velja za največje majevsko mesto nasploh. Calakmul je bil rival slovitega Tikala, ki so si ga vladarji iz Calakmula podredili sredi 7. stoletja. Do sedaj so arheologi tu odkrili bogato okrašena grobišča, več kot sto stel in kar sedem vpadnic, ki so s podeželja vodile v velemesto. Po končanih ogledih vožnja na obalo Mehiškega zaliva, kjer nas čaka nastanitev v hotelu v kolonialnem mestu Campeche. Večerja in nočitev.

Print Friendly

11. dan: Kabah - Uxmal - Merida

(Z-V) |

Po zajtrku sledi postanek za ogled mesta KABAH, ki sodi med večje majevske kraje. Našo pozornost bosta pritegnila predvsem sloviti “Codz-Poop” kot domačini imenujejo Palačo mask, in slavolok, ki je največji v majevskem svetu. Opoldne postanek v eni od značilnih majevskih vasi ter ogled nekdanjega majevskega mesta UXMAL. Tam bomo lahko občudovali odlično arhitekturo iz 9. in 10. stoletja, Čarovnikovo piramido, Hišo želv, Nunski samostan ter Guvernerjevo palačo. Slednja velja zaradi bogate členitve in umetelnega okrasja  za najlepšo palačo predkolumbovske Amerike. Proti večeru prihod v MERIDO. V “belem mestu” si bomo ogledali  spomenike okoli osrednjega trga Plaza de Armas in se sprehodili po elegantnem Paseo Montejo.

Print Friendly

12. dan: Izamal - Chichén Itzá

(Z) |

Po zajtrku bomo obiskali IZAMAL. Arkadno dvorišče frančiškanskega samostana po velikosti presega le vatikansko. Nato bomo obiskali mesto CHICHÉN ITZÁ, ki je doseglo vrhunec moči v 11. in 12. stoletju, in občudovali El Castillo, eno najelegantnejših piramid v Mehiki. Vožnja v letovišče Playa del Carmen. Namestitev v hotelu. Nočitev.

Print Friendly

13. in 14. dan: Cancun - Ljubljana

(L) |

Iz Cancuna bomo predvidoma v zgodnjih jutranjih urah preko letališča v mehiški prestolnici ali na Floridi** odleteli nazaj proti Evropi in našim krajem.

Print Friendly

Podaljšek, 13.-16. dan: Playa del Carmen - (Tulum) - ob zgodnji prijavi brezplačno!

(Z, Z in L) |

Prosto za kopanje in sončenje na prijetnih peščenih plažah ter uživanje v živahnem utripu enega najpopularnejših karibskih letovišč. S katero od lokalnih turističnih agencij si lahko privoščite opcijski izlet v TULUM, ki je edino majevsko mesto na obali Karibskega morja. Njegova izjemna pozicija na slikoviti pečini je pripomogla tudi k učinkoviti naravni obrambi. Poleg piramide si bomo ogledali še Tempelj fresk in Tempelj padajočega božanstva. Playa del Carmen ponuja še številne druge aktivnosti. Golfisti bodo v okolici mesta našli izjemno igrišče, potapljači bodo veseli obiska potopljenih kraških brezen Cenote dos Ojos, kjer bo mogoče šnorkljati, lahko pa se boste potapljali in uživali tudi v pravljičnem podvodnem svetu v kristalno čisti vodi. Podrobnejše informacije vam bodo na voljo na recepciji hotela in v lokalnih turističnih agencijah.

Iz Cancuna bomo v zgodnjih jutranjih urah preko letališča v mehiški prestolnici odleteli** nazaj proti Evropi in našim krajem.

Print Friendly

Prevoz na letališče

** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja.

Print Friendly

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ZANIMIVOSTI ŠTAJERSKE

DOLENJSKA

BERNINA EKSPRESS IN ŠVICA

CELOVEC IN MINIMUNDUS

Print Friendly

O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

 •    Mobi: 040 477 893

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si