VESOLJE V VITANJU IN SKRIVNOSTI CELJA

OD 45 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

VESOLJE V VITANJU IN SKRIVNOSTI CELJA

VESOLJE V VITANJU IN CELJE


Kdo je bil Herman Potočnik in od kod psevdonim Herman Noordung? Ena od teorij pravi, da se navezuje na enakopravnost smeri v pogojih breztežnosti. V prostoru brez težnosti je vseeno, kaj je zgoraj in kaj spodaj, torej ‘no ordnung’, vesolje kot prostor brez reda, kakršnega poznamo na Zemlji. Kako pomembna je vloga Hermana Potočnika Noordunga pove tudi njegova predstavitev v znamenitem muzeju Smithsonian v Washingtonu, kjer ga najdemo kot enega prvih petih utemeljiteljev vesoljske znanosti.

Zbirališče potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu in vožnja v Vitanje. Obiskali bomo KSEVT, veliko stalno razstavo o Hermanu Potočniku Noordungu, slovenskemu raketnemu inžinerju in častniku. Vesoljsko postajo v obliki vrtečega se kolesa, ki s pomočjo sredobežnostne sile zagotavlja umetno težnost, lahko upravičeno imenujemo za klasično vesoljsko postajo Hermana Potočnika.Razstava za svoje izhodišče jemlje sto risb, ki jih je Potočnik prostoročno narisal za svojo knjigo leta 1928. Po zanimivem ogledu in delavnici sledi kratka vožnja v Celje. Sprehod do Vodnega stolpa (ostanek srednjeveškega obzidja), do nabrežja reke Savinje, ogledcerkve sv. Danijela. Izvedeli boste še kup zanimivih zgodb o znanih Celjanih, kdo je bila ljubica Alfreda Nobela, kdo je bil Tit Valerij Klemens… Nekaj časa prosto v središču mesta za kakšno kavo. Pot nas bo vodila po ovinkasti cesti na grajski grič, kjer si bomo ogledali obnovljene ostanke celjskega “Starega gradu”. Najprej sledi okusno kosilo, nato pa bomo pokukali za obzidje. Izvedeli boste zanimivo zgodbo o grofih Celjskih, ki so si v zadnjih letih vladanja pridobili naziv knezi Rimsko-nemškega cesarstva. Ste vedeli, da je Barbara Celjska bila l. 1437 kronana kot češka kraljica? Po želji se lahko povzpete na Friderikov stolp, od koder je čudovit razgled na mesto in okolico! Kratek oddih v Grajski kavarni in vožnja v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD 45 EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA: 45€ (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

Cena vključuje:prevoz, strokovno vodenje skupine, ogled in vstopnina za KSEVT – ogled razstave, vstopnino za Celjski grad, ogled mesta Celje, pozno kosilo.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

MAKEDONIJA IN OHRID

BOROMEJSKI OTOKI

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

CELOVEC IN VRBSKO JEZERO

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si