VINSKE CESTE POMURJA

OD 79 EUR (pri udeležbi minimalno 40 oseb)

1 dan

TRAJANJE

2017

ODHODI

SLOVENIJA

POMURJE

 

VINSKE CESTE POMURJA

 

Nekoč je Mura poganjala sto mlinov, danes je od starih rečnih mlinov tu le še Babičev mlin pri Veržeju.

Postavljen je na bregu in ima v reki le mlinsko kolo. Mlin redno mleje rženo, pšenično, ajdovo in še kakšno moko ali zbrob. Mlini in ljubezen so imeli vedno nekaj skupnega. V mlinarje so se nekoč zaljubljala najlepša dekleta in biti mlinar je bil odličen poklic!

 


 

PROGRAM POTOVANJA

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 06.00h. Pot nas bo vodila v Prlekijo, na vinsko cesto Jeruzalema, kjer bomo obiskali priznano turistično kmetijo. Okrepčali se bomo s prleškim golažem in pot nadaljevali v smeri Prekmurja. Po prihodu v Lendavo, se bomo povzpeli na Lendavske gorice. Nova pridobitev je razgledni stolp Vinarium, z višino 53.5m, s katerega pogled seže v štiri države. Z dvigalom ali peš se bomo povzpeli na stolp in okoli nas bodo z vinogradi posejane Lendavske gorice, v lepem vremenu pa oko seže tudi na Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. Po spustu si boste lahko kupili spominek ali spili kavo v prijetni kavarni. Nato bomo obiskali priznanega vinarja, kjer nam bodo pripravili pokušino petih vzorcev vina, kruh z zaseko ter na koncu še zavitek. Po sladkem prigrizku nas bo pot vodila na turistično kmetijo, kjer imajo okoli 160 domačih živali (alpake, ovce, burske koze, nemške koze in osla). Najprej si bomo pod vodstvom ogledali zanimivo kmetijo, nato pa sledi degustacija izdelkov iz njihove domače sirarne (siri, skuta, sirotka,…). Izlet bomo nadaljevali v podeželsko čokoladnico in poskusili najboljše domače praline različnih oblik in okusov. Polnila nam pričarajo okuse Prekmurja: bezgovo, jurkino, bučno polnilo ter z aromo traminca ali prekmurske gibanice. Dan bomo strnili na Sladkem vrhu, kjer nas bo čakala okusna domača večerja z vključeno pijačo (vino, voda, sokovi). Vožnja v smeri proti domu.

OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE

OD  79  EUR

Odhodi, cena, pogoji in doplačila

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, toplo malico – prleški golaž, vstopnino za stolp Vinarium, degustacijo petih vzorcev vina, kruh z zaseko in zavitek, ogled podeželske čokoladnice in degustacijo pralin, ogled kmetije z degustacijo mlečnih izdelkov, večerja na kmečkem turizmu z vključeno pijačo (vino, voda, sok).

CENA IZLETA:  79€ (pri udeležbi najmanj 40 potnikov)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ROVINJ IN PULA

VULKANLAND

BENETKE IN GARDALAND

V DOLINO ZILJE IN BELJAK

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si