MUZEJSKI VLAK IN ISTRA

PROGRAM PO DNEVIH


  1. DAN: JESENICE – NOVA GORICA – LOKEV – PRIMORSKA

Zbirališče potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Jesenic. Vkrcali se bomo na muzejski vlak, ki nas bo peljal mimo Bleda, Bohinja v smeri Mosta na Soči. Nadaljevanje zanimive vožnje do Nove Gorice. Za ljubitelje vožnje z vlakom bo to vsekakor nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 m… Vsekakor pripravimo fotoaparate in kamere. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali. Na železniški postaji v Novi Gorici nas bodo čakali avtobusi. Peljali se bomo V Lipico,

Spoznali bomo celotno zgodovino kobilarne, vse od njene ustanovitve, do danes. Ogledali si bomo  zgodovinsko jedro z znamenitim »borjačem« in graščino, Velbanco – najstarejši hlev v Lipici, pokukali v cerkvico Svetega Antona Padovanskega ter izvedeli vse, kar ste želeli vedeti o Lipici, lipicancih in Krasu v interaktivnem muzeju – Lipikumu. Najbolj pa vam bodo ostale v spominu kobile z žrebeti na paši. Po ogledu Lipice sledi vožnja  na Primorsko. Namestitev v hotelu in nekaj časa prosto, nato pa večerja z glasbo in prenočenje.

  1. DAN: PRIMORSKA – MOTOVUN – POREČ – ROVINJ – ŽMINJ – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Istro. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini  v dolino reke Mirne. Že od daleč bomo na hribu opazili Motovun. Sprehod po vijugasti cesti do mesteca na griču. Najprej nas pozdravijo velika kamnita vrata, na dvorišču kraljuje stolp, mestna trdnjava in loggia ter cerkvi sv. Ciprijana in sv. Stjepana. Nekaj časa prosto za kavo. Spust v Livade in obisk trgovinice z manjšo razstavno zbirko in prodajo različnih izdelkov domače proizvodnje (tartufata – pasta za omake, olivno olje z okusom tartufov, vino… ), kjer boste lahko cenjene izdelke tudi kupili. Sledi vožnja v smeri proti Poreču, kjer se bomo odpravili do ladjice s katero se bomo popeljali od Poreča do Rovinja preko Limskega kanala. Imeli bomo lep razgled na obmorske kraje. V Rovinju se bomo izkrcali, nekaj časa prosto za raziskovanje čudovitega mesteca, nato pa se bomo odpeljali v smeri v Žminja, kjer nas bo čakalo pozno kosilo in zabava ob glasbi.


Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vožnjo z vlakom na relaciji Jesenice – Nova Gorica, ogled Lipice, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, večerjo z glasbo, ogled Motovuna, vožnjo z ladjico od Poreča do Rovinja, kosilo z glasbo.


Cena: 169€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PRAZNIK BUČ

ŠVICA

ZOO ZAGREB IN KUMROVEC

SLOVENSKE GORICE

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si