Na Trnovski in Banjški planoti, odmaknjeni od večjih urbanih središč, so si ljudje v časih pomanjkanja, z zelišči, sadeži in glivami pridobili kakovosten in cenen vir hrane, nekateri med njimi pa so služili kot nadomestki običajnim vsakodnevnim jedem in so jih v ta namen nabirali v naravi ali gojili v ob hišnih vrtovih ali posodah.

 

 

 

 


ZELIŠČNI CENTER IN JAVORCA

PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 07.00 in vožnja v smeri proti vinorodni Vipavski dolini. Vzpeli se bomo na Trnovsko planoto v Grgarski zeliščarski center, kjer nam bodo predstavili svojo dejavnost, lahko bomo kaj poskusili in tudi kaj kupili za domov. V centru so prostori za predelavo zelišč, kuhinja s spremljevalnimi prostori, trgovinica in večnamenski prostor za degustacije, izobraževanja in promocijo tradicionalnih pridelkov in izdelkov. Degustirali bomo 2 vrsti čaja, domače štruklje, nato pa nadaljevali pot proti Tolminu. Nad strugo Tolminke se dviga leseno svetišče – spominska cerkev Svetega Duha v Javorci, posvečena padlim avstro-ogrskim branilcem tolminskega bojišča soške fronte (1915–1917). Do cerkve nas bodo peljali z mini avtobusi, ker je vzpon kar dolgotrajen. Na zunanjih stenah so med okni v fresko tehniki naslikani grbi vseh dežel Avstro-Ogrske, v notranjščini pa dominira bel secesijski oltar z mozaično podobo in lesenim tabernakljem z izrezljanimi Križanim, delo Antona Perathonerja. Cerkev je izjemen spomenik. Vožnja v smeri proti Idriji do Hotedršiče, kjer bomo  dan zaključili z okusno večerjo. Povratek proti domu.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtbusom, strokovno vodenje potovanja, obisk zeliščnega centra z degustacijo,  vstopnino za  cerkev sv. Duha, prevoz z minibusi do cerkve sv. Duha,  vse zunanje oglede po programu, kosilo.


CENA: 49€ (pri udeležbi 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BENETKE IN GARDALAND

EMILIJA ROMANJA

PREDBOŽIČNI LEOBEN

MAJORKA

Print Friendly

O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si