IZLET V PRAGO IN ČEŠKE BUDEJOVICE


Praga je glavno mesto Češke republike. Mesto je lepo ohranjeno, polno očarljive arhitekture kot so starejše mestne hiše, vijugaste uličice in proslavljeni kulturni spomeniki, kot so Karlov most, Staromestni trg (Staroměstské náměstí), Praški grad itd.. Leta 1992 je bilo zgodovinsko središče mesta, ki se nahaja na 866 ha, uvrščeno v seznam svetovnih kulturnih in naravnih spominkov UNESCO. S svojo lepoto je Praga zares očarljivo mesto. Zato se njeni obiskovalci vanjo praviloma tudi vračajo.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA – PRAGA

Odhod izpred dogovorjenega mesta okoli polnoči in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Po prihodu ogled  mesta z lokalnim vodnikom. Začeli bomo s sprehodom skozi Hradčane, kjer kraljuje impozantna katedrala Sv. Vida in ter druge zgodovinsko in kulturno pomembne stavbe, med njimi je tudi Praški grad, katerega obnovo je deloma načrtoval in vodil naš znani arhitekt Jože Plečnik. Po ogledu se bomo okrepčali s kosilom. Popoldan bomo nadaljevali z ogledi – na Karlovem mostu boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Na poti do Staromestenskega in glavnega Vaclslavskega trga boste ob mogočni arhitekturi občudovali tudi številne trgovine. Prosto za samostojno pohajkovanje po mestu. Vožnja v hotel, namestitev v sobe. Večerja v pivnici (vključeno 1 pivo). Prenočevanje.

  1. DAN: PRAGA – ČESKE BUDEJOVICE – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu vožnja v smeri prosti domu. Postanek v Čeških Budejovicah, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. Obisk pivovarne Budvar z ogledom in degustacijo. Zgodovina pivovarstva v mestu sega v 13. stoletje, ko je mesto pridobilo pravice za proizvodnjo piva. Originalno pivo Budweiser so prvič  zvarili leta konec 18. stoletja. Leta 1871 so ga prvič izvozili v ZDA. 15 let kasneje je pivo z imenom Budweiser začel proizvajati največji svetovni pivovar Anheuser-Busch, ki jo je registriral dve leti kasneje. Po sprehodu skozi pivovarno in degustaciji piva, sledi kosilo v pivnici. Okrepčani bomo pot nadaljevali prosti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, spremstvo vodnika, namestitev v hotelu 3* v Pragi v dvoposteljnih sobah, lokalnega vodnika, kosilo, 1 x večerja v pivnici v Pragi z vključenim 1 pivom,  obisk pivovarne Budvar z degustacijo piva, kosilo v pivovarni.


Doplačila po želji: enoposteljna soba 20€,  vstopnine za Hradčane po želji skupaj 11,50€ (Katedrala sv. Vida, Zlatna ulička, kraljevi dvor, bazilika sv. Jurija).


CENA IZLETA:  139€ (pri udeležbi 40 potnikov)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OGLEJ IN GRADEŽ

MAJORKA

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

BOROMEJSKI OTOKI

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si