BANJA LUKA


Ko so Turki zasedli Banja Luko, je mesto dobilo orientalski pridih. Guverner je vladal Bosni nekaj časa iz Banja Luke in takrat je mesto dobilo mostove, mline in okoli 40 mošej. Po pregonu Turkov so prebivalce pestile druge skrbi. Pustošila je kuga in mesto je stresel rušilen potres. Naveza z Avstrijci je mestu prinesla blaginjo in hiter gospodarski razvoj. Mesto obdaja veliko zelenja, reka Vrbas prinaša svežino in obilo možnosti za športne aktivnosti .Sprejeli vas bomo prijazni domačini!

  1. DAN: SLOVENIJA – KOZARA – BANJA LUKA:

Zbirališče potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Zagreba, po avtocesti do Jasenovca. Nadaljevanje poti v narodni park Kozara, kjer si bomo ogledali spomenik Mrakovica. Postavljen je v spomin vsem padlim borcev v bitki za Kozaro, domačinom in padlim v taboriščih. Spomenik, visok 33 metrov, je delo akademskega kiparja Dušana Džamonije. Prihod v Banjo Luko in sledi topla malica – banjalučki čevapi (vključena 1 pijača). Nato bomo obiskali samostan trapistov, ki so bili nosilec zgodnje industrializacije v mestu. Znamka sira, je prav po trapistih dobila svoje ime in sicer točneje po samostanu »La Trappe« v Franciji. Ogled stalne razstave 140 let trapistov v Banja Luki in obisk trgovine, kjer lahko kupite sir, vino, čaje, zdravilne tinkture  in spominke. SlediPopoldan namestitev v dvoposteljne sobe in prosto nekaj časa za osvežitev v hotelu, nato se bomo zbrali in se odpeljali v bližnjo vas, kjer si bomo ogledali ohranjeno staro vaško hišo ter spoznali nekdanje običaje. V kulturnem domu sledi  predstavitev enega od običajev, s plesom in pesmijo. Dan se bo prevesil v večer in sledi obilna večerja (uštipci, kajmak, juha, sarme, razno pečeno meso, rakija, domači sok…). Tudi vi se boste lahko preizkusili v plesanju kola. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

  1. DAN: BANJA LUKA – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu si bomo mesto mladih ogledali z vodnikom. Spoznali bomo vse osrednje mestne znamenitosti: stari Kastel ob Vrbasu, muzej Republike Srbske, Gosposko ulico, Narodno gledališče, cerkev sv. Trojice, mošejo,… Postanek bomo naredili tudi “Kod krivoga sata”, ki je najznamenitejši zmenkarski ‘plac’. Ura je sicer duplikat ure, ki jo je ustavil potres leta 1969, 11 minut čez 9. Slišali boste legendo o Sefikadi ter še mnogo drugih zanimivosti.  Nekaj časa prosto za zadnje nakupe ali pohajkovanje po mestu. Sledi kosilo v odlični restavraciji ob Vrbasu, nato pa nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki proti Sloveniji, s prihodom v večernih urah.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, namestitev v hotelu 3* v Banji Luki v središču mesta, obisk samostana trapistov, malica (banjalučki čevap z vključeno 1 pijačo – pivo ali sok), obisk Kulturnega doma z ogledom vaške hiše, folklorno predstavo in večerjo s pijačo, voden ogled Banje Luke, kosilo v restavraciji zadnji dan.


DOPLAČILO: enoposteljna soba

cof

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

NAMESTITEV SLOVENSKE GORICE

NAJEM JADRNICE

KRONPLATZ- apartmaji WINKLWIESE

ZAGREB

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si