BUDIMPEŠTA


Budimpešto imajo za zibelko najbolj znanega madžarskega plesa Čardaša. Ime je izpeljano iz besede csárdá, kar pomeni krčma ali vaška točilnica. Prvič se je izraz pojavil leta 1835. V času ozaveščanja o nacionalnih vrednotah se je ples bliskovito razširil po vsej Madžarski, izrinil različne nemške in zahodne plese v ozadje ter postal madžarski nacionalni ples. Čardaš združuje številne tradicionalne poteze različnih parnih plesov. Kot ljudsko glasbo igrajo čardaš vse do danes predvsem madžarski ciganski ansambli, vendar je v številnih skladbah prodrl tudi v umetno glasbo. Madžarska večerja ob omenjeni glasbi je pravo doživetje.

 

 


 

PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija – Budimpešta:

Odhod avtobusa ob 04.00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri proti Mariboru in naprej čez Pince ter po avtocesti mimo Blatnega jezera in Budimpešte. Vmes se bomo ustavljali po potrebi. Po prihodu se bomo povzpeli na Citadelo, od koder se nam bo pogled odprl na Donavo in njene številne mostove, na veličastno stavbo Parlamenta, cerkev sv. Štefana, Budim… Nato se bomo odpravili na Budim do Matjaževe cerkve, ki je močno povezana z zgodovino mesta in prelomnimi dogodki. Zbrali se bomo na trgu in se ozrli naokoli. Obkrožale nas bomo znamenitosti: Ribiška trdnjava, spomenik sv. Štefanu, hotel Hilton… Kratek sprehod do Kraljeve palače, nato pa spust v Pešto. Okrepčali se bomo s kosilom (vključena 1 pijača: vino, voda, sok). Nekaj prostega časa na glavni trgovski ulici Vaci za nakup spominkov. Počasi se bomo odpravili v hotel, se osvežili, nato pa sledi večerja v pravi madžarski čardi, s cigansko glasbo, programom in tipično hrano ter pijačo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

  1. DAN: Budimpešta – Slovenija:

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled novejšega dela mesta s Trgom Herojev in gradom Vajdahunjad, ki sta nastala ob 1000-letnici prihoda madžarskih plemen na ozemlje današnje Madžarske. Sredi trga monumentalnih razsežnosti stoji jonski steber s kipom nadangela Gabrijela, ki v rokah drži krono sv. Štefana. Ob vznožju je upodobljen Árpád in madžarski plemenski poglavarji, v polkrožnih kolonadah pa so kipi pomembnih madžarskih kraljev in junakov. Po ogledu nekaj časa prosto za zadnje nakupe, tortico ali kavo v priznani slaščičarni ali obisk tržnice. Vožnja po isti poti nazaj proti domu. Po prihodu na slovensko stran sledi okusno pozno kosilo. Prihod v večernih urah.


V CENI JE VKLJUČENO: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja in stroški organizacije, lokalni vodnik, kjer je potrebno, kosilo v Budimpešti (vključena 1 pijača), večerja s folklornim programom in pijačo (belo/rdeče vino, voda, sok), nočitev z zajtrkom v hotelu  3*, večerjo na slovenski strani.


CENA IZLETA: 159€ (pri udeležbi min. 40 potnikov)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BAVARSKA IN OKTOBERFEST

MAKEDONIJA IN OHRID

PRAZNIK KAKIJA

SLOVENIA ECO RESORT

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si