PO POTEH MADŽARSKI JEZDECEV – BLATNO JEZERO


Obisk Balatona, kakor v skrajnih točkah 77 kilometrov dolgemu in 15 kilometrov širokemu jezeru pravijo Madžari, je prava paša za oči in prepotreben mir duši. Izven sezone se lahko v miru in zaradi hladnega vetra, ki tam pogostokrat kaže svojo moč, raje toplo oblečeni, sprehodite vzdolž peščene obale in opazujete, kako se sonce poslavlja za bližnjim gozdom in kako se nešteto žarkov razliva po vodi. Bolj željni turističnega vrveža pa morajo jezero obiskati poleti, ko se voda segreje vse do 26 stopinj Celzija.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


Zbor potnikov v jutranjih urah na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri proti Celju, Mariboru, Lendavi in naprej proti Blatnemu jezeru z vmesnim postankom za kavo. Nadaljevanje poti v bližino Blatnega jezera, kjer bomo obiskali ranč, kjer nas bodo pričakali z aperitivom in kruhom. Nato si bomo ogledali predstavo s konji. Predstavili nam bodo spretnosti madžarskih konjskih jezdecev. Z vzkliki in ploskanjem boste lahko bodrili spektakularni program, se načudili spretnostim in akrobacijam njihovih jezdecev na konjih z vozovi, igrami z biči. Pot nas bo vodila v Siofok, kjer bomo naredili kratek postanek za obisk stojnic, lahko pa se boste tudi osvežili s kakšno pijačo. Na mestu, kjer je Blatno jezero najožje, se bomo čez peljali s trajektom, na polotok Tihany, ki je zelo priljubljena turistična točka z veliko obiskovalci, zato je skoraj vsaka hiša trgovina s spominki ali gostišče s prenočišči, kjer ponujajo svoje tradicionalne jedi. Paprika je skoraj obvezen del madžarske kuhinje. Z razgledne točke je čudovit razgled na jezero. Sprehodili se bomo po vasici ter se ustavili pri opatijski cerkvi, nato pa boste imeli nekaj prostega časa za samostojne nakupe in sprehod.  Počasi bo čas za povratek nazaj proti domu, na slovenski strani pa zaključek na turistični kmetiji z večerjo.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, vozovnico za  trajekt, ogled predstave s konji, večerjo na slovenski strani.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

MINIMUNDUS IN JEDVOVCA

ALPSKA PRESTOLNICA KRANJ

PREDBOŽIČNI GRADEC

LEPOTE POD UČKO

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si