VITEZ IN SARAJEVO

 

Največja Sarajevska znamenit so brez dvoma ostanki bližnjega vzhoda, iz časov otomanskega imperija. Ob obisku Baščaršije lahko to začutimo še danes. Poleg bosanske kave, ki jo strežejo v bakrenih džezvicah, je turškega izvora tudi samo ime ¨Baš¨glavna, ¨Čaršija¨tržnica.

 

  1. DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO – VITEZ / ETNO VAS 

Odhod izpred dogovorjenega mesta okoli polnoči in vožnja v smeri Zagreba ter naprej po avtocesti do Slavonskega Broda, kjer bomo prestopili mejo. Nadaljevali bomo vožnjo do Sarajeva, proti središču se bomo peljali ob Miljacki, kjer se nizajo znamenitosti: Pošta, Akademija likovnih umetnosti, Eiffelov most, Principov most, Careva mošeja, Inat kuča. Najprej se bomo sprehodili skozi vrvež mesta z orientalskim pridihom: mimo Sebilja se bomo sprehodili do Gazihusrev begove mošeje, medrese, bezistana, katoliške cerkve, stare pravoslavne cerkve, sinagoge in zaključili z ogledom v znameniti kavarni, kjer si lahko privoščite pravo »bosansko« kavo. Nato se bomo okrepčali s porcijo čevapčičev. Nekaj časa prosto za samostojno pohajkovanje po mestu, nakupe džezvic in spominkov. Po prihodu v Vitez, se bomo namestili v sobe, ki imajo avtentično opremo in vso udobje, ki ga potrebujemo (TV, telefon, wi-fi, klima, sušilec za lase, minibar, sef). Nekaj časa za raziskovanje naselja. Nato se bomo odpravili na skupno večerjo v restavracijo, nato pa po želji obisk pivnice. Prenočevanje.

 

  1. DAN: VITEZ – TRAVNIK – JAJCE – BANJA LUKA – SARAJEVO:

Po samopostrežnem zajtrku v etno vasi, nas čaka krajša vožnja v Travnik. Privoščili si bomo kavo pri Plavi vodi. V četrti Šumeče še danes stoji Rudolfova kavarna, ki je dobila ime po prestolonasledniku Rudolfu Habsburškemu, ki je Travnik obiskal leta 1888. Pot nas bo vodila skozi Bosno in Hercegovino v Jajce, kjer je bilo II. zasedanje AVNOJA. Mesto skriva številne zanimivosti, ob prihodu pa nas pozdravi slap reke Plive. Sprehod do ostankov kraljevega mesta in nadaljevanje vožnje do Banja Luke, kjer sledi kosilo, nato pa vožnja v smeri prosti domu, s prihodom v večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, lokalnega vodnika v Sarajevu, porcijo čevapčičev, prenočevanje; večerjo in samopostrežni zajtrk v Etno vasi, kosilo na poti nazaj, vse zunanje oglede po programu.

 

Doplačila po želji: enoposteljna soba, Spa Center, zavarovanje za tujino.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GORIŠKA BRDA

NOVI SAD IN PALIĆ

ROMANTIČNA VERONA

VINSKA FONTANA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si