CELOVEC IN VRBSKO JEZERO 

 


Nadškofje so leta 1130 prvič dali kovati pfenig iz Brež, ki je bil nato več kot dvesto let nadregionalno plačilno sredstvo tja do vzhodne Madžarske. Zgodovina Brež je povezana s cesarjem Friderikom Barbarosso (1170), z angleškim kraljem Rihardom Levjesrčnim (1192), vojvodo Bernhardom Koroškim ter vojvodo Leopoldom.


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Avstrijske Koroške. Postanek za obisk Kulturnega doma Danica. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Gosposvetskega polja. Ogledali si bomo vojvodski prestol, kjer so nekdaj ustoličevali karantanske vazalne vojvode. Zadnji obred ustoličevanja je potekal 1414.leta, ko so za vojvodo postavili Ernesta Železnega. Po prihodu v Celovec se bomo sprehodili najprej do Novega trga z zmajem in spomenikom Marije Terezije, mimo jezerskega škrata na Stari trg ter si ogledali Deželno hišo. Nekaj časa prosto.  Zapeljali se bomo do Vrbskega jezera, kjer se bomo vkrcali na ladjico. Sledi plovba po jezeru, ki velja za največje jezero na avstrijskem Koroškem. Razprostira se od Celovca in vse do Veldna s površino 19,39 km2. Največja globina doseže 82,5m, dolgo je 16,5km in široko do 1,35km. Ob obali se vrstijo turistični kraji, ki privabljajo plavalce, športnike in ljubitelje narave. Izkrcali se bomo v Veldnu ter prosti čas izkoristili za kavico. Vožnja nazaj v smeri proti domu s postankom za večerjo.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, ogledi po programu, vožnja z ladjico po Vrbskem jezeru, večerja na slovenski strani.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

 

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GRČIJA IN ALBANIJA MSC ORCHESTRA

PREDBOŽIČNI GRADEC

PAKET ČEBELJI LET

EMILIJA ROMANJA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si