POTEPANJE PO DOLENJSKEM

 

Dolenjska je dežela s številnimi toplimi vrelci in zdravilišči: Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice, Terme Čatež. Nič manj ni poznana po starih samostanskih kompleksih, kot sta cistercianski samostan v Stični in Kostanjevica na Krki, ter edina še živa kartuzija Pleterje z gotsko cerkvijo sv. Trojice, ne daleč od Kostanjevice.

 

PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 7.15 uri. Vožnja v smeri Krškega s postankom za kavo. Nadaljevanje poti v Novo mesto, kjer bomo obiskali podjetje Krka. Najprej si bomo ogledali kratek film o proizvodnem obratu NATOL, kjer poteka proizvodnja tablet in kapsul. Kasneje si bomo obrat tudi pogledali. Sledi krajša vožnja do samostana Pleterje. Ogled muzeja na prostem Skansen. Po želji lahko obiščete tudi njihovo trgovino, kjer so na voljo izdelki, ki jih kartuzijani sami pridelajo (jabolka, viljamovka, med…). Zdaj bo že čas, da se odpravimo na degustacijo vina. Obiskali bomo prijazne domačine, ki vam bodo ponudi štiri vzorce vina s sirom in vinjevrško pogačo. Po degustaciji si bomo ogledali hišo žive dediščine. Sprehod po posameznih tematskih sobah nas popelje od daljne preteklosti vse do živahnega utripa sedanjosti. Po zanimivem ogledu se bomo odpravili na bližnji grad Struga. Gre za muzej žive zgodovine in za značilen kranjski grajski primer arhitekture iz 16. stoletja. Sprejem graščakinje Eleonore Kranjske ob kozarcu cvička s pogačo ter ogled gradu na zanimiv in duhovit način. Med drugim boste spoznali tudi stare kranjske običaje srednjeveške gospode. Dan bomo zaključili na prijetnem kmečkem turizmu ter ob domači hrani preživeli prijeten večer. Vožnja v smeri proti domu.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, degustacijo štirih vrst vina s sirom in pogačo, obisk podjetja Krka, Živa zgodovina na gradu Struga, ogled muzeja na prostem Skansen in večerjo.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BEOGRAD IN BELI DVOR

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

SONČNA BOLGARIJA

KRONPLATZ- apartmaji CORN

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si