EMILIJA ROMANJA


Emilija Romanja je pokrajina, ki prevzame vsakega obiskovalca. V njej se skrivajo umetnosti zakladi, stari mozaiki v Ravenni, v Bologni najdemo najstarejšo univerzo, iz Parme izvira odličen sir parmezan, Modeno poznamo po balzamičnem kisu, Enzu Ferrariju in Lucianu Pavarottiju, San Marino je majhna neodvisna žepna državica, Rimini pa radi obiščejo tako mladi kot stari zaradi prostranih peščenih plaž, zabave in zanimivosti, ki so nam na ogled.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


1.DAN:  Slovenija – Ferrara – Ravenna –  Rimini

Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej mimo mejnega prehoda Fernetiči po avtocesto do Palmanove, kjer bomo naredili krajši nakupovalni postanek v Outlet središču. Nadaljevanje vožnje vse do Ferrare, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah. Sprehodili se bomo po srednjeveški Ferrari. Mestno jedro v večjem delu še vedno obdaja mogočno obzidje. Gre za lep primer srednjeveške fortifikacije, danes pa je predvsem turistična znamenitost in kraj srečevanja domačinov. Sprehod do impozantne katedrale, gradu Castello Estense, občinske palače… Za najbolj radovedne je zanimiv Torre dei Leoni ali Levji stolp na katerega vodi 122 stopnic (vstopnina za stolp – doplačilo). Naš naslednji postanek bo v Ravenni, nekdanji prestolnici zahodnega dela Rimskega cesarstva. Ravenna slovi po odlično ohranjenih bizantinskih mozaikih, srednjeveški arhitekturi in po zadnjem počivališču pesnika Danteja. Ogledali si bomo mozaike v baziliki Sant` Apollinare Nuovo, krstilnico, mozaike v San Vitale in Dantejeno grobnico. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Rimini, kjer se bomo namestili v hotelu 3*, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Rimini – San Marino – Slovenija

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na ogled središča Riminija, rojstnega mesta režiserja Federica Fellinija. Staro mestno jedro zaključuje na eni strani Tiberijev most, na drugi na Avgustov slavolok. Po sprehodu in ogledu sledi nekaj časa prosto za kavo ali manjše nakupe. Po ogledu nas bo pot vodila v žepno državico, ki naj bi jo ustanovil kamnosek iz Raba sveti Marino. Današnje meje je republika dobila leta 1463, obsega ozemlje okoli gore Titano. Daljši postanek za ogled mesta na hribu: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina. Popoldan sledi vožnja v smeri proti domu s postankom za večerjo na slovenski strani. Prihod v Celje v večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, hotel 3* s polpenzionom v Riminiju, ogled San Marina, ogled Ferrare, ogled Ravenne z vstopninami v baziko San Apollinare Nuovo, krstilnico, San Vitale in Dantejev grob, večerja na slovenski strani.


Možna doplačila: enoposteljna soba, Italija v miniaturi, muzej mariniranja jegulj v Comacchiu , muzej balzamičnega kisa z degustacijo, mavzolej Galle Placidie.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GARDEN VILLAGE BLED

DOLOMITI

GORIŠKA BRDA

BELA KRAJINA IN DOLENJSKA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si