LEPOTE GORENJSKE


GORENJKA – SLAP SAVICA – VOGEL – POKLJUKA


 

Zahodni del Slovenije se ponaša z visokimi vrhovi in tudi našim najvišjih vrhom Triglavom. V osrčju Gorenjske, v okolici Kekčeve dežele,  so ohranjeni številni tradicionalni običaji, poleg planšarij in kmečkih hiš, so na voljo urejeni hoteli, penzioni ter zgodovinske stavbe in gradovi, ki vedno znova privabljajo številne obiskovalce!


 

PROGRAM POTOVANJA:


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 6.00 uri in vožnja v smeri Kranja s postankom za jutranjo kavo. Ustavili se bomo v Lescah, kjer bomo obiskali prodajalno čokolade Gorenjka. Prosti čas boste imeli za nakup sladkih pregreh, s katerimi so dobro založeni. Pot bomo nadaljevali v osrčje Gorenjske. Po prihodu v Bohinj se bomo najprej odpravili na ogled slapu Savica, ki je ne samo opevan v slovenski poeziji, je tudi mističen in skrivnosten. Rojstni kraj največje slovenske reke, Save, in ljubezenske zgodbe med Bogomilo in Črtomirjem. Domačini pravijo, da je “u konc sveta” v deželi Zlatoroga. Sredi stene Komarče izbruhne na dan in elegantno v dveh krakih pada 78 metrov globoko v zeleno kotanjo. Po ogledu se bomo z gondolsko žičnico povzpeli na Rjavo skalo pod Voglom, na nadmorsko višino 1.535m, od koder je ob lepem vremenu razgled na Bohinjsko kotlino z Bohinjskim jezerom. Nekaj časa prosto za sprehod ali pijačo v Panoramski restavraciji. Po spustu v dolino se bomo počasi vračali proti Bledu. Krajši postanek za sprehod ob jezeru ali rezino kremšnite. Pot nas bo vodila na planoto Pokljuka, ki se ponaša s sodobnim športnim centrom. Poleg namestitve, nudijo obiskovalcem vse vrste možnosti za šport in rekreacijo. Na voljo imajo proge za tek in biatlon, izposojevalnico opreme, stadion s tribunami, biatlonsko središče, multimedijske predavalnice, in še bi lahko naštevali. Nekaj prostega časa, nato pa se bomo počasi odpravili v gostišče, kjer nas bo že čakalo okusno pozno kosilo. Povratek proti domu.


 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, vstopnino za slap Savica, vožnjo z gondolsko žičnico na Vogel in nazaj, obisk športnega centra Pokljuka, pozno kosilo.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IZ RABCA NA CRES

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

GRČIJA IN ALBANIJA MSC ORCHESTRA

CINQUE TERRE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si