MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA in  HOLCERIJA NA KOPAH


Gre za nepozaben humoristični šov, v katerem udeleženci spoznajo in sodelujejo pri starih gozdarskih opravilih s starimi orodji, dogajanje povezujeta humorist in pravi pohorski »holcer«.


PROGRAM POTOVANJA


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Velenja. Spustili se bomo v podzemlje in spoznali 18 zanimivih prizorov iz življenja in dela rudarjev. V spremstvu vodnikov si bomo ogledali razvoj premogovništva, od prvih najdb premoga, do svetovno znane Velenjske odkopne metode. Predstavljeno je tudi knapovsko stanovanje ter bivanjska kultura »knapov« pred 100 leti. Spoznali boste »aufzuge« v Črni garderobi, kopalnico, legendo o skoku čez kožo, galerijo v Beli garderobi in muzejsko trgovinico. Med ogledom nam bodo postregli tudi s knapovsko malico. Pot bomo nadaljevali proti Koroški in se zapeljali na Pohorje, kjer nas bo obkrožala idilična narava. Na humorističen način boste spoznali delo gozdarjev in nekatera dela lahko tudi preizkusili. Obiskali bomo »pohorskega vrača« ter se s sedežnico zapeljali na razgledno točko, kjer se nahajajo energetske točke. Lep pogled boste imeli na Petelinje jezero, ki je ime dobilo po divjem petelinu, ki je nekdaj živel v okoliških gozdovih. Po želji boste lahko obiskali mini živalski vrt. Po končanem programu sledi pozno  kosilo. Nasmejani in polni lepih vtisov se počasi odpravimo proti domu.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje programa, vstopnino za muzej premogovništva s knapovsko malico, program »holcerije« in vožnjo s sedežnico, pozno kosilo.


CENA: 49€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)


MOŽNA DOPLAČILA: glasba 250€, namesto kosila piknik 4€ po osebi, možnost izposoje električnih koles, organizacija igre »disc golf« ali iger z žogo na igrišču na prostem, možnost najema sejne dvorane, team building program.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KORNATI Z LADJICO

GLAMPING VINSKA VAS

MAKEDONIJA IN OHRID

ČEZ OCEAN Z MSC GRANDIOSA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si