VODICE, KORNATI IN DALMATI

 

V kamenju otočja so zapisane zgodbe… Stari Liburni so prepoznali vse lepote, ki jih nudi narava in vrgli sidro, o čemer priča Liburnska Gradina. Sledi Liburnov lahko zasledimo tudi v Jezerih, na polotoku Murterić. Zapeljivi lepoti se niso mogli upreti niti Rimljani, ki so na Murterju osnovali mesto Colentum, kot se danes imenuje hotel. Vsako leto avgusta je na Murterju festival smokev, ki se ga udeležujejo tako domačini kot tudi obiskovalci!

 

  1. DAN: SLOVENIJA – TELAŠČICA – KORNATI – VODICE:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Zagreba ter po avtocesti naprej vse do izvoza za Vodice! Po prihodu okoli 9.00h, se bomo v pristanu vkrcali na turistično ladjo. V enem dnevu bomo videli več kot 200 otokov in otočkov, obiskali dva narodna parka, po želji se boste lahko okopali v slanem jezeru. Zaradi naravne danosti, rastlinske in živalske pestrosti, je 220 km2 območja zavarovano od leta 1980, kot narodni park Kornati. Slano jezero Mir z zalivom Telaščica in številnimi klifi visokimi do 160m, tvorijo naravni fenomen. Najprej sledi vožnja po Murterskem morju, do otoka Kornat in mimo prvega pristanišča na otoku – Opat. Vstopili bomo v narodni park Kornati in se peljali mimo klifa Klobučar. Na ladji nam bodo postregli s kosilom (pri kosilu je vključeno vino in voda). Plovbo bomo nadaljevali mimo cerkvice Sv. Gospe od Tarca, kamor vsako leto julija romajo številne ladje, čolni in druga plovila, na mašo v čast prazniku morja. Ne daleč stran je vojaška utrdba Tureta iz 16. stoletja. Popoldan bomo prispeli v narodni park Telaščica, kjer se boste lahko okopali v morju ali v slanem jezeru Mir. Nekaj časa prosto za kopanje, pijačo, oddih, nato pa plovba skozi Malo Proverso in mimo Žutske skupine otokov in Tribunja nazaj v Vodice okoli 17.30h. Namestitev v depandanse Flora Madera in večerja.

 

  1. DAN: VODICE – ETNOLAND DALMATI – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu bomo izpraznili sobe in si vzeli čas za jutranjo kavo. Vožnja v bližnjo etno vas, kjer nas bodo pričakali z aperitivom. Nato si bomo ogledali avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz , strokovno vodenje potovanja, celodnevna plovba po Kornatih s kosilom, namestitev v hotelu 3*  v dvoposteljnih sobah, zajtrk in večerja v hotelu, animacijski ogled Etnolanda z degustacijo pršuta, kozarcem vina  in s kosilom.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


Doplačilo za enoposteljno sobo, glasba v hotelu.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SLAPOVI KRKE IN ŠIBENIK

DOLENJSKA

NOTRANJSKA

OD PODZEMLJA DO POHORJA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si