NOVI SAD IN FRUŠKA GORA


 

  1. DAN: SLOVENIJA –  NOVI SAD

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli  01.00 ure in vožnja v smeri Zagreba ter naprej po avtocesti »Bratstva in enotnosti« do Srbije. Prihod v Novi Sad v dopoldanskih urah. Osrednja veduta mesta je trdnjava Petrovaradin, ki kraljuje nad mestom in Donavo. V preteklosti so jo imenovali tudi Donavski Gibraltar. Začetek gradnje trdnjave sega v leto 1235, ko so na pobudo kralja Bele IV. Madžarskega, cistercijani iz Francije ustanovili samostan Belakut. Za zidovi utrdbe, se skrivajo številne zanimivosti in zgodbe iz zgodovine. Najprej se bomo sprehodili na razgledno plošad, nato pa se bomo podali v podzemne vojne galerije. Po ogledu Petrovaradina, se bomo odpravili še na sprehod po središču Novega Sada. Nekaj časa prosto za kakšno kavo ali pijačo v živahnem središču. Kosilo v mestu. Vožnja v hotel in namestitev. Na večerjo se bomo odpravili na Ribarsko ostrvo, kjer se boste zabavali ob zvokih starogradskih pesmi. Prenočevanje.

 

  1. DAN: NOVI SAD – FRUŠKA GORA – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu bomo počasi zapustili prestolnico Vojvodine in se napotili na Fruško goro. Otoška planina v Sremu se razprostira na 75 kilometrih dolžine ter do 15km širine. Leta 1960 je postala prvi srbski narodni park. Najvišji vrh je Crveni Čot 539m n.v. Naseljujejo jo ptevilne živalske in rastlinske vrste, znana pa je tudi po samostanih, sadovnjakih, lipah in vinogradih. Obiskali bomo samostan Novo Hopovo, ki leži v bližini Iriga. Predstavlja spomenik velike kulturne vrednosti in je poleg Krušedola eden pomembnejših samostanov v Srbiji. Po ogledu nas po pot vodila v vinsko klet, kjer bomo imeli najprej degustacijo vina, nato pa se bomo okrepčali s kosilom. Popoldan sledi povratek v smeri proti domu, s prihodom v večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje, ogled Novega Sada z lokalnim vodnikom, vstopnina za podzemne galerije, kosilo v Novem Sadu, prenočevanje v hotelu  v dvoposteljnih sobah, večerjo v restavraciji z glasbo, obisk samostana, degustacijo vina, kosilo.


 

CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ZAGREB

BOROMEJSKI OTOKI

LEPOTE KVARNERJA

KRONPLATZ- residence RAUTAL

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si