LEPOTE DOLOMITOV


Ötzi je ena največjih arheoloških najdb v zadnjem času. Ime je dobil po bližnji dolini Ötz. Velik je bil okoli 159 centimetrov in star približno 46 let, nosil je gamaše iz kozje kože in slamnato ogrinjalo, pestili pa so ga vnetje sklepov in gliste. V njegovi bližini sta ležala bakrena sekira in tul s puščicami. Znanstveniki so najprej menili, da je umrl zaradi lakote in mraza, toda poznejše raziskave so pokazale, da je bil smrtno ranjen.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija – Trento – Kaltern – Bolzano

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 4.00 uri zjutraj in vožnja v smeri Ljubljane, naprej po italijanski avtocesti mimo Benetk, Verone ter ob desni strani Gardskega jezera.  Najprej bomo naredili postanek za obisk znamenite destilarne, kjer proizvajajo značilno italijansko “grappo”. Sprehodlili se bomo po sodobnem poslopju proizvodnje, pokukali tudi na streho in v klet, kjer hranijo sode z žganjem. Po ogledu bomo imeli možnost grappe tudi degustirati in mogoče najdemo kaj v njihovi lepo opremljeni trgovini.  Pot nas bo vodila v Trento, ki je bl nekdaj kraj kamor so prihajali na oddih škofje. Okolica je posejana z vinsko trto, okoli Velike noči, pa zacvetijo številne jablane. Srediče mesta je posejano z zgodovinskimi stavbami in mi si bomo ogledali nekatere: katedralo, Palazzo dei Trecento, mestno obzidje in nekaj prostega časa bo tudi za kakšno kavico. Nadaljevanje vožnje po vinorodnem delu doline, ki slovi po odličnih belih vinih. V vasi Tramin prevladuje dišeči traminec, odlično uspevajo pa tudi muškat, rizling, sauvignon… Obiskali bomo vinsko klet in degustrirali odlična vina. Namestitev v hotelu v okolici Bolzana, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Bolzano – Slovenija

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja do Bolzana, ki ga imenujejo tudi vrata v Dolomite. Sprehod po mestu, ki ga krasijo številne čudovite palače. Po ogledu sledi vožnja v smeri proti domu. Pot nas bo vodila v smeri Brixna, naprej v Brunico, kjer bo postanek za kavo. Po prestopu na avstrijsko stran se bomo ustavili za ogled muzeja Aguntum pri Lienzu, ki predstavlja enega največjih rimskih odkritij na vzhodnem Tirolskem. Nadaljevanje vožnje s postanki za osvežitev in večerjo na slovenski strani. Prihod v večernih urah.


Cena vključuje: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah s polpenzionom, vstopnino za destilarno in degustacija “grappe”, degustacijo vina, vstopnino za Aguntum, večerjo na poti nazaj.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

VERONA IN SIRMIONE

ISTANBUL

OGLEJ IN GRADEŽ

KRANJ IN BRDO

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si