POTEPANJE PO PRIMORSKEM

 

Oljka je simbol Mediterana, simbol zdravja, gastronomskega užitka. Nenazadnje je simbol svobode in trdoživosti. Nevsakdanjega, rahlo grenkega okusa je, izrednega vonja, sijajen dodatek najboljšim jedem. Premore najplemenitejše maščobe za zdravo prehrano. Je tudi sredstvo za nego telesa, zdravilo mnogih težav, celo eliksir življenja. Božanski sad. Tekoče zlato.

PROGRAM POTOVANJA:


Odhod izpred dogovorjenega mesta okoli 6.00 ure in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej proti Primorski. Postanek bomo naredili za obisk Socerba, od koder je čudovit razgled na Slovensko Primorje in Tržaški zaliv. Sprehodili se bomo po gozdni poti in si ogledali Sveto jamo. V vhodni dvorani se nahaja edina podzemna cerkev v Sloveniji. Legenda o jami pravi, da je v njej kot puščavnik dve leti prebival mladi sveti Socerb (San Servolo), potem ko je prestopil v krščansko vero. Ob prihodu v Koper se bomo zapeljali skozi Luko Koper, ki je eno največjih pristanišč za tovorni promet. Pred kratkim so odprli tudi turistični terminal in privabili velike potniške ladje. Po ogledu in zanimivi razlagi se bomo odpravili v oljarno, kjer nam bodo najprej pokazali postopek pridobivanja oljčnega olja, nato pa sledi degustacija pršuta, sira, vloženih paradižnikov in odličnega vina. Pot nas bo vodila v Portorož. Prosto za kakšno kavo ob obali. Za konec bomo obiskali še vrt kaktusov – rastlinjak je kar na ogled veliko število bodečih rastlin iz različnih pokrajin sveta. Izvedeli boste marsikatero za zanimivost. Pozno kosilo na turistični kmetiji. Prihod v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, vstopnina za Sveto jamo, ogled Luke Koper, ogled oljarne z degustacijo pršuta, sira, vina, vstopnino za vrt kaktusov,  večerjo.


 

CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRK, RAB IN PAG

BEOGRAD IN AVALA

PREDBOŽIČNI GRADEC

OD VOGLA DO POKLJUKE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si