PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA


Budimpešto imajo za zibelko najbolj znanega madžarskega plesa Čardaša. Ime je izpeljano iz besede csárdá, kar pomeni krčma ali vaška točilnica. Prvič se je izraz pojavil leta 1835. V času ozaveščanja o nacionalnih vrednotah se je ples bliskovito razširil po vsej Madžarski, izrinil različne nemške in zahodne plese v ozadje ter postal madžarski nacionalni ples. Čardaš združuje številne tradicionalne poteze različnih parnih plesov. Kot ljudsko glasbo igrajo čardaš vse do danes predvsem madžarski ciganski ansambli, vendar je v številnih skladbah prodrl tudi v umetno glasbo. Madžarska večerja ob omenjeni glasbi je pravo doživetje, zato vsekakor priporočamo obisk kakšne znamenite čarde.

 


PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa ob 04.00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri proti Mariboru in naprej čez Pince ter po avtocesti mimo Blatnega jezera in Budimpešte. Vmes se bomo ustavljali po potrebi. Po prihodu se bomo povzpeli na Citadelo od koder se nam bo pogled odprl na Donavo in njene številne mostove, na veličastno stavbo Parlamenta, cerkev sv. Štefana, Budim… Nato se bomo odpravili na Budim do Matjaževe cerkve, ki je močno povezana z zagodovino mesta in prelomnimi dogodki. Zbrali se bomo na trgu in se ozrli okoli. Obkrožale nas bomo znamenitosti: Ribiška trdnjava, spomenik sv. Štefanu, hotel Hilton… Kratek sprehod do Kraljeve palače, nato pa spust v Pešto. Prosti čas v središču za obisk božične tržnice, nakupe, oglede. Pozno popoldan povratek proti domu s prihodom v večernih urah.


Vključeno v ceno: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,  lokalni vodnik, cestne takse in parkingi, strokovno vodenje potovanja in stroški organizacije.


Cena izleta: 38€ (pri udeležbi najmanj 45 potnikov)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IFAT 2022

MINIMUNDUS IN JEDVOVCA

VINSKA FONTANA

BUDIMPEŠTA IN EGER

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si