PREDBOŽIČNI IZLET NA GRADIŠČANSKO


Največja znamenitost Eisenstadta je dvorec Esterházy, izvorno gotski dvorec (1364), ki ga je knez Esterházy velikopotezno prenovil in dogradil (1663-1672) ter ga spremenil v središče dvornega življenja. Danes se dvorec predstavlja kot kraj žive kulture. V Haydnovi dvorani pod čudovitimi stropnimi freskami ob slavnostnih priložnostih in koncertih zazvenijo melodije Josepha Haydna.

 


PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta. Vožnja po avtocesti mimo Maribora, čez mejni prehod Šentilj mimo Gradca in Wiener Neustandta na Gradiščansko, ki je najmanjša avstrijska dežela. V rodovitni deželi nekdaj ni manjkalo plemičev, ki so povsod zidali svoje gradove in tako je dežela tudi dobila svoje ime. Najvplivnejša med njimi je bila družina Esterhazy. Železno mesto ali Eisenstadt je znan po palači grofa Esterhazyja ter kot rojstno mesto skladatelja Josefa Haydna. Ogledali si bomo znamenitosti, nato pa nekaj časa namenili obisku božične tržnice. V preostanku dneva nas pot vodi do slikovitega  letoviškega mesteca Rust, ki leži ob Nežiderskem jezeru. Znan je po štorkljah, dimnikih. Postanek in ogled mestnega jedra. Popoldan bomo namenili obisku podzemne zanimivosti. Bilo je leta 1912, ko se je po razstrelitvi v rudniku mavca po rovih z vso mocjo zlilo vec kot 20 milijonov litrov vode. Udor je provzrocil nastanek ogromnega podzemnega jezera, danes najvecjega v Evropi. Ogled in vožnja s čolnom po podzemnem jezeru. Po želji postanek v nakupovalnem središču ob poti! Nadaljevanje vožnje čez mejni prehod Šentilj v Slovenijo, kjer vas v enem izmed gostišč čaka večerja. Po večerji vožnja proti domu.


Cena vključuje: avtobusni prevoz,  strokovno vodenje potovanja,  vse zunanje oglede po programu, obisk podzemne jame in vožnja s čolnom, večerjo na slovenski strani.


CENA: 50€ (pri udeležbi najmanj 45 oseb)

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ISTRA – TRAKTORJI IN LADJICA

NASTANITEV VIPAVSKA DOLINA

ERZBERG IN BRATISLAVA

BOROMEJSKI OTOKI

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si