SONČNA BOLGARIJA


Sofija, glavno mesto Bolgarije, leži na jugozahodu države blizu meje s Srbijo. Mesto je dobilo ime po sveti Sofiji, njena bazilika leži v samem centru mesta in je bila zgrajena v 6. stoletju, v času vladanja Justinijana. Ena glavnih znamenitosti mesta, ki ima okoli 2,5 milijona prebivalcev, je cerkev Aleksandra Nevskega. Bolgari so jo zgradili v spomin na ruske žrtve, ki so sodelovale pri osvoboditvi Bolgarije izpod turške nadvlade.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


 1. DAN: SLOVENIJA – SOFIJA:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v jutranjih urah in vožnja  do letališča. Polet letala iz Ljubljane ob 10.05h. Po pristanku v Sofiji ob 15.15h, nas bo čakal turistični avtobus in sledi informativni ogled prestolnice. Peljali se bomo mimo trga sv. Nedelje, rotunde sv. Jurija, Narodnega gledališča, trga Aleksandra Batengerba s Kraljevo palačo, mimo Ruske cerkve sv. Nikolaja, si ogledali katedralo sv. Aleksandra Nevskega z zbirko ikon ter cerkev sv. Sofije. Prihod v hotel, namestitev v sobe, večerja  s folklornim programom v restavraciji in prenočevanje.

 1. DAN: SOFIJA – RILA – PLOVDIV:

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v smeri Rile, ki je najbolj znana po samostanu ki je uvrščen tudi na Unescov seznam kulturne dediščine.  Leži v idilični dolini pod visokimi Rilskimi gorami. Ustanovil ga je Ivan Rilski v 10. stoletju. Od takrat dalje predstavlja kulturno središče regije. Obisk samostana in muzeja, ogledali pa si bomo tudi staro samostansko kuhinjo. Po ogledu sledi vožnja v Plovdiv.  Pot, ki vas vodi na jug države, v bližino meje s Turčijo, pelje mimo številnih polj z vrtnicami, iz katerih se izdeluje parfum in opojno dišeče milo. Po prihodu sledi ogled starega jedra ter si ogledali Etnološki muzej, cerkev sv. Konstantina in Elene, antično gledališče. Namestitev v hotelu. Vožnja v manjšo vasico ter obisk vinske kleti, kjer bomo degustirali bolgarska vina. Večerja in vrnitev v hotel.

 1. DAN: PLOVDIV – TRIGRAD:

Po zajtrku v hotelu se bomo namenili v v bolj hribovit del Bolgarije. Vožnja po slikoviti pokrajini v sotesko Trigrad, v njej se nahaja mogočna jama – Djavolskoto Gurlo z najvišjim podzemnim slapom balkanskega polotoka. Hudičevo grlo je ponorna jama, ki je nastala tako kot večina rodopskih jam v marmorjih. Reka vanjo ponika v slapu, ki je več 10m visok. Turistična pot vodi visoko nad podzemnim tokom reke ter se na površje dvigne skozi ponorno brezno. Po ogledu vožnja nazaj v Plovdiv. Večerja in prenočevanje.

 1. DAN: PLOVDIV – SOFIA – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v smeri prosti prestolnici. Polni lepih vtisov bomo prispeli v mestni vrvež in si ogledali zanimive vrtove Kralja Borisa (ali po želji naravoslovni muzej). Vožnja na letališče in polet letala prosti Ljubljani ob 16.00 uri, s pristankom ob 19.20h. Vožnja v avtobusom prosti domu.


CENA VKLJUČUJE: prevoz na letališče, letalsko vozovnico in takse, spremstvo vodnika, vse prevoze po programu, namestitev v hotelih 4*, folklorni večer z večerjo, 2 x večerja,  vstopnino za samostan Rila, Etnografski muzej v Plovdivu, vstopnino za jamo Hudičevo grlo, degustacijo vina, lokalnega vodnika, kjer je potrebno.


Možna doplačila: enoposteljna soba, zavarovanje z asistenco v tujini Corisi, zavarovanje rizika odpovedi potovanja.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRONPLATZ- residence RAUTAL

LEPOTE POMURJA

IZ RABCA NA CRES

BOROMEJSKI OTOKI

Informacije o objektu


O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si