BISERI ČRNE GORE

Črna gora je majhna država v državi, ki je znana predvsem po črnogorskem primorju, lahko pa ponudi veliko več. Skadarsko jezero, Sveti Štefan, Velika plaža, Ada Bojana in kanjon Tare so le del lepot, ki jih občudujejo turisti iz vsega sveta. Ta mala država je morda najbolj zanimiva prav zato, ker lahko v kratkem času okusite različne oblike turizma.

 

 


PROGRAM PO DNEVIH


        1. DAN: SLOVENIJA– ČRNA GORA

Zbirališče potnikov pred dvorano Zlatorog,  odhod avtobusa okoli 22.00 ure. Nočna vožnja v smeri  Hrvaške in naprej po avtocesti z vmesnimi postanki. Nadaljevanje vožnje mimo Dubrovnika v Črno goro.

        2. DAN: BUDVA – KOTOR – NJEGUŠI – LOVČEN – CETINJE – BUDVA

Prihod v jutranjih urah in ogled starega pomorskega mesta Kotor. Obdaja ga venec obzidja, za visokimi zidovi pa skriva pravi biser. Sprehod po mesto, nekaj časa prosto za jutranjo kavo, nato pa nadaljevanje vožnje po serpentinah proti Njegušem. Tam nas bomo pričakali gostoljubni domačini in nam postregli z domačim pršutom, kruhom in sirom! Lahko se boste sprehodili tudi do rojstne hiše pesnika Njeguša. Okrepčani se bomo vzpenjali naprej vse do Lovčena, kjer je na višini 1661 metrov leži mavzolej Petru Petroviču II Njegošu. Ob lepem vremenu je z višine krasen razgled na okolico. Nato se bomo spustili do stare črnogorske prestolnice Cetinje, ki ohranja spomin na svoje zlate dni s številnimi ambasadami, kraljevim dvorcem ter muzejem kralja  Nikole. Po ogledu muzeja nas bo pot vodila proti Budvi. Namestitev v hotelu 3* v dvoposteljne sobe. Zvečer obisk diskoteke ter prenočevanje.

        3. DAN: BUDVA – RAFTING NA TARI – BUDVA

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na pravo avanturo. Kanjon reke Tare je najgloblji in najdaljši kanjon v Evropi in drugi na svetu, takoj za Koloradom. Po prihodu se bomo okrepčali z malico ter se pripravili na spust po slikovitem kanjonu kristalne reke.  Taro odlikuje tudi neokrnjena narava, zato bo spust pravi užitek. Sledi malica in vožnja nazaj proti Budvi. Prosto do večerje.  Sprehod po starem utrjenem delu mesta in obisk diskoteke. Prenočevanje.

        4. DAN: BUDVA – VIRPAZAR – BUDVA

Po zajtrku v hotelu sledi izlet na Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu. Mirnost jezera in številni otoki so navdihnili srednjeveške fevdalce, da so na njih zgradili utrdbe in samostane, katerih arhitektura še danes predstavlja pravo redkost. V neposredni bližini jezera ležijo nasadi vinske trte, iz katere pridelujejo znamenito vino vranac, proizvod, na katerega so Črnogorci še posebej ponosni! Majhno ribiško mestece Virpazar je izhodišče za panoramsko vožnjo z ladjico. Plovba ob obalah jezera, nato pa vrnitev nazaj in prosto v Virpazarju za kosilo. Povratek proti Budvi, večerja in zabava v diskoteki. Prenočevanje.

        5. DAN: BUDVA – ETNO SELO – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu bomo Črno goro zapustili. Na poti nazaj se bomo ustavili v bližini Šibenika in obiskali Etno selo, kjer nas bodo pričakali prijazni domačini. Ogledali si bomo avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut v izvirni dalmatinski kleti. Nato sledi kosilo (juha, pečeno meso, pečen krompir, solata, domači kruh, sladica, 0,5l mineralne vode) ob zvokih kitare in mandoline. Okrepčani  in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah do dvorane Zlatorog v Celju.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom; strokovno vodenje izleta (vodnik z licenco), kjer je potrebno lokalni vodnik; 3 x prenočevanje v hotelu 3* v Budvi v dvoposteljnih sobah s polpenzionom; vse zunanje oglede po programu; vstopnino in takso za Kotor, Lovčen, Cetinje; vstopnina za Njegušev Mavzolej na Lovčenu, vstopnina za muzej v Cetinju, degustacija pršuta, sira v Njeguših; rafting na Tari z malico, vožnjo z ladjico po Skadarskem jezeru z vključeno 1 pijačo, ogled Etno sela z obiskom muzeja pršuta in degustacijo ter kosilom, 1 spremljevalca na 15 dijakov, 3 x vstopnina za diskoteko Trocadero, zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje rizika odpovedi potovanja.

CENA NA POVPRAŠEVANJE!


HOTEL: 3*+, ob plaži,  do središča Budve ca 10 minut hoje.


OPOMBA: V kolikor bo program izveden za več kot 2 oddelka, bo namestitev v 2 različnih hotelih / krajih ter zamenjan vrstni red ogledov.

Način plačila: možnost obročnega plačevanja – po dogovoru


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IZ RABCA NA CRES

SLOVENIA ECO RESORT

VINSKA FONTANA

KRONPLATZ- residence RAUTAL

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si