GRADOVI LUDVIKA BAVARSKEGA


Ludvik II. Bavarski je bil zelo ekscentričen človek. Nekateri trdijo, da je bil nor, drugi, da je bil genij, tretji spet, da je bil le tragična romantična duša. Gradovi, ki jih je zgradil in obubožal bavarsko državno blagajno in povsem potrošil bogastvo svoje družine Wittelsbachov, so danes osrednja turistična znamenitost in prepoznavni znak Bavarske.

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija –Berchtesgaden – Linderhof – Oberammergau

Odhod avtobusa ob 05.00 uri izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v Avstrijo mimo Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Prihod v Berchtesgadna v dopoldanskih urah. Pred vstopom v rudnik bo vsak udeleženec dobil zaščitna oblačila in čelado. Temperatura v rudniških rovih je skozi vse leto enaka in znaša +12 °C. Podzemeljska avantura bo trajala približno uro in pol. Izvedeli bomo veliko zanimivosti, se spustili po rudarskih drčah in se peljali po podzemnem slanem jezeru. Polni lepih vtisov se bomo odpravili najprej na kosilo, nato pa nadaljevali pot naprej v osrčje Bavarske. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Oberammergau –Linderhof – Neuschwanstein – Oberammergau

Po zajtrku v hotelu bomo obiskali bližnji dvorec Linderhof, ki je najmanjši od treh kraljevih gradov Ludvika II. Bavarskega in tudi edini, ki ga je Ludvik videl dokončanega. Vse do smrti je ostal njegova najljubša rezidenca in je na Bavarskem še vedno ena od največjih atrakcij. Na ogledu bomo videli veliko njegovih inovativnih izumov opreme gradu. Pot nas bo vodila v Schwangau. Najprej sledi kosilo v priznani pivnici, nato pa se bomo odpravili na ogled enega najlepših gradov, ki ga je za svoj model Pepelkinega gradu, uporabil tudi Walt Disney. Za masko srednjeveškega gradu se skriva za tisti čas izjemno sodobna oprema: centralno ogrevanje, tekoča voda v vsakem nadstropju, stranišča na avtomatsko splakovanje, dvigalo za obroke… Po ogledu se bomo vrnili v hotel. Večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Oberammergau – München – Slovenija

Po zajtrku v hotelu nas čaka uro in pol dolga vožnja v prestolnico Bavarske. Olimpijsko mesto se ponaša z enim najbolj sodobno opremljenih nogometnih stadionov, ki lahko na zunanjosti menjuje barve, domačini pa ga ljubkovalno imenujejo »gumenjak«. Naš postanek bo v Olimpijskem parku, ki je gostil poletne olimpijske igre leta 1972. Sredi kraljuje Olimpijski stolp, ki nam iz zavidljive višine 190 metrov, nudi prekrasen pogled na okolico, ob jasnem lepem vremenu pa celo do Alp. Povzpeli se bomo z dvigalom, s hitrostjo 7 m/s do razgledne ploščadi in uživali. Nato se bomo odpravili v BMW Welt. Arhitektura 21.stoletja je enkratna. Streho sestavljajo steklene plošče v skupni površini 16.000 m2 in delujejo kot lebdeči oblak, na višini 48 metrov. Na natečaj za izgradnjo se je prijavilo kar 275 arhitekturnih birojev. Po ogledu se bomo odpravili v središče mesta, kjer nas bo prevzel pogled na Marijin trg. Sredi dominira mestna hiša, ki je atraktivna predvsem zaradi 85 metrskega stolpa z uro, ki trikrat dnevno (11:00, 12:00 in 17:00) zaigra melodijo s pomočjo 43 zvonov, pred nami pa se zavrtijo še figurice, ki prikažejo zgodbo mesta Munchen. Nekaj časa prosto za samostojno pohajkovanje. Dan bomo strnili s kosilom v priznani pivnici in se počasi odpravili proti domu.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za rudnik soli, kosilo, namestitev v hotelu s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, vstopnino za grad Linderhof in Neuschwanstein, kosilo, vstopnino za Olimpijski stolp, ogled BMW Welta ter kosilo.


 

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.


 

CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PRAGA IN PLZEN

BUDIMPEŠTA IN EGER

CINQUE TERRE

NAMESTITEV SLOVENSKE GORICE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si