ŠIBENIK, OTOK ZLARIN IN  PRVIČ


Na Zlarinu je vožnja z avtomobili prepovedana. Med poletnimi počitnicami populacija otočanov naraste s 300 prebivalcev na 1.500, vendar na otoku ni nikoli gneče. Medtem ko se starejši avtohtoni prebivalci najraje hladijo v globoki senci, ki jim jo ponuja mini park s klopmi in murvami, bodo tisti mlajši v kristalno čisto in azurno modro vodo skakali z glavnega pomola, ki nudi privez ne samo jadrnicam, ampak občasno tudi tistim najbolj razkošnim jahtam. Domačini vam lahko povedo, kako sta se po otoku povsem brez skrbi sprehajala Abramovič in Bill Gates.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija – Zlarin – Prvič – Vodice

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli 04.00h zjutraj in vožnja v smeri Zagreba ter po avtocesti naprej z vmesnimi postanki vse do Vodic. Po prihodu se bomo vkrcali na ladjico, kjer nas bo pričakal glasbenik. Ob dobrem vzdušju se bomo zapeljali skozi atraktiven pomorski izhod iz Šibenika, skozi kanal sv. Ante. Obiskali bomo otok Zlarin, ki je znan po koralah. Številne lepe primerke bomo videli v muzeju, nato pa izvedeli še nekaj zanimivosti v delavnici, kjer iz koral izdelujejo nakit. Po želji možnost nakupa edinstvenih izdelkov. Sledi kosilo na ladji (ribji ali mesni menu). Obiskali bomo še romantični otok Prvič, kjer je na ogled Spominski center izumitelja Fausta Vrančiča, lahko pa boste izkoristili čas za kopanje v kristalno čisti vodi. Vrnitev v Šibenik v popoldanskih urah in namestitev v hotel v Vodicah. Prosto do večerje, ki bo v hotelu. Zvečer raziskovanje mesta.

 

  1. DAN: Šibenik – Etnoland – Slovenija

Po zajtrku v hotelu bomo izpraznili sobe in si vzeli čas za jutranjo kavo. Odpravili se bomo na ogled mesta, ki slovi po katedrali sv. Jakova, ki je umeščena na seznam UNESCA, zaradi gradnje izključno iz kamna, brez veziv. Na ogledu bomo spoznali marsikatero zanimivost, ki je skrita v labirintu ulic srednjeveškega mesta. Opoldan sledi vožnja v bližnjo etno vas, kjer nas bodo pričakali z aperitivom. Nato si bomo ogledali avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, izlet z ladjico na Zlarin in Prvič s kosilom in glasbo, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Vodicah, z zajtrkom in večerjo, voden ogled Šibenika, animacijski ogled Etnolanda z degustacijo pršuta, kozarcem vina  in  kosilom.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


 

Doplačilo za enoposteljno sobo, vstopnina za katedralo sv. Jakova

dav

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PRAZNIK KAKIJA

VITEZ IN SARAJEVO

MAKEDONIJA IN OHRID

IFAT 2022

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si