PREDBOŽIČNI IZLET V LINZ


Baročni glavni trg Linza nudi izjemno kuliso za božični sejem, ki vabi z domačimi izdelki umetne obrti, vročim punčem in slastnimi medenjaki. Pravljični svet v parku Volksgarten ne navduši le najmlajših obiskovalcev, temveč tudi starejše. Pozabiti ne gre niti bogate ponudbe božičnih daril in kulinaričnih užitkov. Ob dogodku Linzer Kerzenziehen v hotelu Wolfinger na trgu Hauptplatz lahko obiskovalci iz naravnega voska sami izdelajo unikatna in osebna darila.

 


PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta v Celju, mimo Maribora čez mejni prehod Šentilj. Vožnjo bomo z vmesnimi postanki nadaljevali mimo Gradca in dalje po Pyhrnski avtocesti v Gornjo Avstrijo do vasice Christkindl, kjer vsako leto v predbožičnem času odprejo »Božičkovo pošto«. V Božičkovem imenu boste lahko oddali pošto in voščila svojim najdražjim, ogledali pa si boste tudi največje mehanske jaslice na svetu. Razprostirajo se na površini skoraj 60 m². Sledi vožnja proti prestolnici gornje Avstrije, ki je leta 2009 slavila kot kulturna prestolnica Evrope. V predbožičnem času pa Linz krasi na stotine jaslic z vsega sveta. Panoramski ogled mesta in ogled starega mestnega jedra: Glavni trg, Deželna cesta, kužno znamenje, stara mestna hiša, Mozartova hiša, grad, deželno gledališče… Prosto za obisk stojnic predbožičnega sejma in nakup spominkov, po želji pa se boste lahko z nostalgičnim tramvajem »Pöstlingbergbahnom« odpravili na razgledni Pöstlingberg. Pozno popoldan povratek proti Sloveniji in prihod domov v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in cestne pristojbine, vstopnina za ogled mehanskih in Pöttmessejevih jaslic, oglede po programu, vodenje in organizacija.


                                                                                     

DOPLAČILO (po želji): tramvaj Pöstlingbergbahn cca. 5,60€ na osebo, obisk delavnice, kjer vam zaupajo recept za odlično Linško torto 6,90€ (razlaga, kava ali čaj, linška torta), večerja na pot nazaj 10€.


CENA: 40€ (pri udeležbi 45 potnikov)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

NASTANITEV VIPAVSKA DOLINA

GARDEN VILLAGE BLED

OD PODZEMLJA DO POHORJA

BISERI ČRNE GORE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si