SEVERNI CIPER

 


Nikozija je glavno mesto Cipra, a ne le Severnega tudi Južnega dela. To je edino mesto na svetu, ki ima v središču mesta mejo, ki jo lahko prečkate zgolj s potnim listom. Medtem, ko sodobnost v Severnem delu Nikozije še tava v preteklosti in je svet bolj počasen, lenoben in pristen, se takoj, ko prečkate mejo znajdete na Južnem ali grškem Cipru. Pričakajo vas  Mc Donald’s,  Starbucks ter nešteto znanih trgovskih znamk.


Program potovanja

 1. DAN: SLOVENIJA – ERCAN – NIKOZIJA – KYRENIA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli 04.00h in vožnja z avtobusom na letališče . Polet letala proti Cipru  preko Istanbula in pristanek. Prevoz iz letališča in vožnja v prestolnico Nikozija. Znana je tudi kot edina prestolnica na svetu, ki je razdeljena na dva dela, zato ima tako bogato zgodovino. Ogled predsedniške palače in zelene oziroma Atilove črte, ki deli mesto na turški in grški del. Nadaljevanje poti proti mejnim vratom Ledra Palace, ki so edina mejna vrata med severnim in južnim delom otoka. Ogled muzeja Mevleki Tekke, ki je v otomanskih časih predstavljal pomembno socialno in kulturno središče. Sledijo zunanji ogledi gotske katedrale Sv. Sofije (ki je ena najpomembnejših katedral na Severnem Cipru), palače Lusignan in Bedesten, ki velja za eno najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti Nikozije. Možnost nakupovanja na znameniti ulici Dereboy.  Vožnja v hotel 3* v Kyrenio, večerja in prenočevanje.

 1. DAN: KYRENIA – SALAMIS – FAMAGUSTA

Po zajtrku v hotelu sledi izlet po severnem delu Cipra, ki je pod turško oblastjo. Obiskali bomo srednjeveško dediščino Famaguste in kraljestvo Salamisa, kjer je na ogled arheološki park: obnovljeni amfiteater, veličastni stebri nekdanjega templja in marmorni kipi. V antičnih časih je bil kraj trgovsko najbolj pomembna kraljevina na otoku. Z ogledi bomo nadaljevali v Famagusti, ki je najboljši primer srednjeveška arhitekture. Famagusta je področje na vzhodni obali otoka in se ponaša z dolgimi peščenimi plažami s kristalno čistim morjem. Samo mesto je bogato z znamenitostmi, med katerimi pritegne največ pozornosti srednjeveško obzidje z Othellovim stolpom, ki naj bi predstavljalo tudi eno izmed osrednjih prizorišč znane Shakespearove tragedije. Pravo umetniško delo so tudi Morska vrata (Porta del Mare), ki so jih naredili po nasvetih Leonarda da Vincija. Maras, znan tudi kot mesto duhov, je bil najbolj znano obmorsko letovišče na Severnem Cipru, dokler ga niso pred 38 leti čisto opustili. Sprehod skozi mesto in ogled znamenitosti.  Nekaj časa prosto, nato pa vožnja nazaj proti hotelu. Večerja in prenočevanje.

 1. DAN: KYRENIA – HILARION – BELLAPAIS – KYRENIA

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet, kjer bomo občudovali slikoviti del Severnega Cipra. Ogledali si bomo grad St. Hillarion, ki je navdihnil Walta Disneya, za grad v zgodbi o Sneguljčici in sedmih palčkih. Nekdanji samostan, se je skozi stoletja spremenil v mogočno utrdbo, ki je varovala pot med Kirenyo in Nikozijo pred arabskimi gusarji. Kasneje postane celo kraljeva rezidenca. Po ogledu nas bo pot vodila skozi skalnat predel gorovja Pet prstov (Pentadaktylos). Obiskali bomo  ruševine samostana Bellapais, ki je nastal že v 12. stoletju v francosko gotskem slogu in je bil najljubši prostor za kraljeve družine iz Cipra. Iz planote je čudovit razgled na obalni del.  Nato se bomo zapeljali še v pristanišče Kirenye, kjer se gnetejo barke in ribiški čolni.  Živahni del okoli pristanišča ponuja veliko restavracij, barov, kavarn, kjer si lahko privoščite pravo turško kavo, v družbi domačinov, ki radi igrajo Tavli (backgammon). Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

 1. DAN: ERCAN – SLOVENIJA

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče Ercan. Polet letala v smeri Istanbula. Pristanek  in nadaljevanje leta, s pristankom v Zagrebu . Prevoz iz letališča v Zagrebu v Slovenijo.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na letališče  in nazaj, letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ercan – Istanbul – Ljubljana, letališke takse, spremstvo vodnika, namestitev v hotelu Ada Beach v dvoposteljne sobe s polpenzionom, vse prevoze na destinaciji, ogled Nikozije, izlet Famagusta in Salamis, izlet Hilarion – Bellapais – pristanišče, zavarovanje Coris (potrebujemo rojstne datume udeležencev).


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


 

DOPLAČILO: enoposteljna soba 60€, zavarovanje rizika odpovedi potovanja 4,6% (potrebujemo domači naslov in rojstni datum).


ZA POTOVANJE POTREBUJETE VELJAVNI POTNI LIST!

dav

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IZ RABCA NA CRES

NASTANITEV NOTRANJSKA

BOŽIČNA ZGODBA V ČAZMI

BELA KRAJINA

Informacije o objektu


O PODJETJU

 •    SOLIS TURIZEM

 •    Urška Podgoršek s.p.

 •    Mariborska c. 88, Celje

 •    Telefon: +386 3 620 92 92

 •    Mobi: 041 869 896

 •    [email protected]

 •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si