SLAPOVI KRKE IN ŠIBENIK

V kamenju otočja so zapisane zgodbe… Stari Liburni so prepoznali vse lepote, ki jih nudi narava in vrgli sidro, o čemer priča Liburnska Gradina. Sledi Liburnov lahko zasledimo tudi v Jezerih, na polotoku Murterić. Zapeljivi lepoti se niso mogli upreti niti Rimljani, ki so na Murterju osnovali mesto Colentum, kot se danes imenuje hotel. Vsako leto avgusta je na Murterju festival smokev, ki se ga udeležujejo tako domačini kot tudi obiskovalci!

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija – NP Krka – Šibenik

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Zagreba ter po avtocesti naprej vse do Lozovca. Obiskali bomo slapove reke Krke, ki s svojimi brzicami, otočki, slapovi in jezerci predstavlja naravni fenomen. Izvira v bližini Knina in se pri Šibeniku v dolgem estuarju izliva v Jadransko morje. Kraška reka s seboj prinaša veliko raztopljenega apnenca, ki se odlaga na rastlinah v obliki travertina in tvori naravne pregrade za slapove in brzice. Po sprehodu skozi Narodni park, sledi kosilo v bližnji restavraciji. Nato si bomo ogledali še mesto Šibenik. Katedrala sv. Jakova je edina v celotni Evropi zgrajena izključno iz kamna, brez veziv in vmesnih lesenih opornikov. Prav zaradi tega je umeščena na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. Poleg katedrale si bomo ogledali še druge zanimivosti, ki jih skriva staro mestno jedro. Nekaj prostega časa in vožnja do hotela v Vodicah.  Namestitev v sobe in večerja.

 

  1. DAN: Vodice – Etnoland  – Slovenija

Po zajtrku v hotelu bomo izpraznili sobe in si vzeli čas za jutranjo kavo. Vožnja v bližnjo etno vas, kjer nas bodo pričakali z aperitivom. Nato si bomo z animacijskim vodenjem ogledali avtentično dalmatinsko vas, etnografski muzej dalmatinske zagore »Didova kuča«, vrt in pokušali domači pršut s kozarcem vina v izvirni dalmatinski kleti. Nato sledi okusno domače kosilo. Okrepčani in polni lepih vtisov bomo pot nadaljevali proti domu, s prihodom v večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje potovanja, voden ogled Šibenika, namestitev v hotelu v Vodicah 3* v dvoposteljnih sobah, turistična taksa, zajtrk in večerja, animacijski ogled Etnolanda z degustacijo pršuta in vina ter kosilom.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


Doplačilo: enoposteljna soba.

oznor

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

GRADIŠČANSKO

TRST in GRAD DEVIN

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si