PRAGA


Barbara Celjska, ki se je rodila leta 1392 v Celju, kot najmlajši otrok grofa Hermana II. Celjskega, je leta 1405, po poroki z ogrskim kraljem Sigismundom Luksemburškim, postala ogrska kraljica. Leta 1414 je bila kronana tudi z nemško krono, leta 1437 pa še s češko. Izkazala se je v diplomaciji, gospodarstvu in kot podpornica takrat komaj prebujajoče se renesančne umetnosti v osrednji Evropi. Na Češkem je podprla zmerno husitsko stranko in po več stoletjih tujih vladarjev pripomogla k ustoličenju domačina Jurija Podjebradskega za češkega kralja.

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA-PRAGA:

Zbor potnikov ob polnoči in nočna vožnja skozi Avstrijo na Češko do Prage. Vmes postanek za jutranjo kavo. Ogled mesta bomo začeli na Hradčanih, ki so pravzaprav ime za ohranjeno srednjeveško mestno jedro, ki se nahaja na vzpetini nad središčem starega dela Prage. Sestavljajo ga katedrala sv. Vita, sv. Venceslava in sv. Adalberta ter druge zgodovinsko in kulturno pomembne arhitekturne stvaritve, med njimi mogočen Praški grad, pri katerega obnovi je sodeloval tudi slovenski mojster Jože Plečnik. Postanek bomo naredili pred katedralo sv. Vida, v kateri je pokopana kraljica Barbara Celjska. Počasi se bomo sprehodili skozi notranja dvorišča proti Karlovem mostu, na katerem boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Postanek pri Astronomski uri, ji je ena najbolj zapletenih ur, ki so jih kdaj koli naredili. Počakali bomo na ¨sprehod apostolov¨, nato pa nekaj časa prosto za samostojno raziskovanje mesta in manjše nakupe. Lahko se boste posladkali s sladico »trdelnik« ali uživali ob ohlajenem pivu. Na  pozno kosilo se bomo odpravili v pravo praško pivnico. Vožnja v hotel in namestitev v sobe. Prenočevanje.

  1. DAN: PRAGA–SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu se bomo namenili najprej na ogled cerkve Srca Jezusovega na Vinohradih, ki je zgrajena po načrtih Jožeta Plečnika. Velja za eno najpomembnejših sakralnih stavb zgrajenih v 20. stoletju. Za njegova dela je vložena nominacija za umestitev na seznam  za zaščito kulturne dediščine – UNESCO. Nato bomo obiskali grič Petrin, ki se dviguje nad starim jedrom. Povzpeli se bomo na razgledni stolp od koder je panoramski razgled na Prago z okolico. Po spustu se bomo vkrcali na ladjico. Plovba po Vltavi, vmes pa nam bodo postregli s kosilom. Prago bomo zapustili in sledi vožnja v smeri Slovenije s prihodom v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje na poti in organizacijo izleta, ogled Prage z lokalnim vodnikom, pozno kosilo v pivnici, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, vstopnino za stolp Petrin, plovbo z ladjico s kosilom.


MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba, vstopnina za Praški grad , vstopnina za Loreto.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

sdr

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

EMILIJA ROMANJA

ALPSKA PRESTOLNICA KRANJ

REZIJA

PREKMURJE HOTEL ŠTRK

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si