EMILJA ROMANIJA

Emilija Romanja je pokrajina, ki prevzame vsakega obiskovalca. V njej se skrivajo umetnosti zakladi, stari mozaiki v Ravenni, v Bologni najdemo najstarejšo univerzo, iz Parme izvira odličen sir parmezan, Modeno poznamo po balzamičnem kisu, Enzu Ferrariju in Lucianu Pavarottiju, San Marino je majhna neodvisna žepna državica, Rimini pa radi obiščejo tako mladi kot stari zaradi prostranih peščenih plaž, zabave in zanimivosti, ki so nam na ogled.

 


PROGRAM PO DNEVIH


1.DAN:  Slovenija – Ferrara – Maranello – Rimini

Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej mimo mejnega prehoda Fernetiči po avtocesti vse do Ferrare, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Sprehodili se bomo po srednjeveški Ferrari. Mestno jedro v večjem delu še vedno obdaja mogočno obzidje. Gre za lep primer srednjeveške fortifikacije, danes pa je predvsem turistična znamenitost in kraj srečevanja domačinov. Sprehod do impozantne katedrale, gradu Castello Estense, občinske palače… Za najbolj radovedne je zanimiv Torre dei Leoni ali Levji stolp na katerega vodi 122 stopnic (vstopnina v grad in stolp – doplačilo). Nato nas bo pot vodila v rojstni kraj Ferrarija. Obiskali bomo muzej Galeria Ferrari, kjer so na ogled številni posebni primerki teh dragih športnih avtomobilov ter seveda dirkalniki. Po zanimivem ogledu bo čas za tiste, ki želijo samo preizkusiti kakšen prestižni avtomobil. Popoldan bomo obiskali še muzej balzamičnega kisa, kjer bomo spoznali skrivnosti dragocene kapljice, ki jo skrbno starajo tudi do 12 let. Po degustaciji balzamičnega kisa vožnja v Rimini, kjer se bomo namestili v hotelu 4*, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Rimini – San Marino – Italia Miniatura – Rimini

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili  v žepno državico, ki naj bi jo ustanovil kamnosek iz Raba sveti Marino. Današnje meje je republika dobila leta 1463, obsega ozemlje okoli gore Titano. Daljši postanek za ogled mesta na hribu: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina. Popoldan bomo obiskali še park Italija v miniaturi, kjer je na ogled 273 pomanjšanih  znamenitosti Italije in Evrope v razmerju 1:25 in 1: 50. Park se razprostira na površini 12 000 m2, zasajen je z rastlinami, drevesi, vmes pa lahko občudujemo 17 mini vlakov, ki krožijo po parku po urejeni parkovni površini. Po ogledu vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Rimini – Imola – Slovenija

Po zajtrku v hotelu bomo se bomo napotili v Imolo, kjer si bomo ogledali muzej dirkalništva v Imoli. Spoznali  bomo zgodovino dirkališča, na ogled pa so tudi dirkalniki in motocikli. Prva motociklistična dirka je bila v Imoli 18. julija, 1926. Muzej je razdeljen na tri sobe: motocikli, dirkalniki in motorjem GP. Nadaljevanje poti v smeri proti domu, na slovenski strani postanek za večerjo.

 


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, ogled Ferrare, vstopnino za muzej Ferrari Galleria v Maranellu, hotel 4* s polpenzionom v Riminiju, ogled San Marina, vstopnino za Mini Italijo,  vstopnino za ogled muzeja v Imoli, večerjo na poti nazaj na slovenski strani, muzikant.

Možna doplačila: riziko odpovedi (potrebujemo rojstni datum), enoposteljna soba , zavarovanje Coris  (po osebi za 3 dni v primeru, da je min. 9 zavarovancev), ogled dirkališča v Imoli z vključeno krožno vožnjo z avtobusom po dirkališču s postankom pri spomeniku Ayrtona Senne.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PO POTEH NAJINIH MOSTOV

JEZERSKO IN OBIRSKE JAME

BEOGRAD IN AVALA

AKTIVNI MATURANSKI IZLET 1

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si