HERCEGOVINA, DALMACIJA IN OBIRANJE MANDARIN

 


Mandarina je plod drevesa mandarinovca, ki je zimzeleno drevo in običajno ne preraste treh metrov. Ima temno zelene, bleščeče liste. Cvetovi so majhni, bele barve in rastejo v šopih. Oranžni plodovi spominjajo na majhne ploščate pomaranče. Lupina mandarine ni užitna, meso je sladko in sočno z obilo pečkami. Zaradi pečk so strokovnjaki križali med seboj še druge agrume npr. fortuna, ki je križanec med klementino in tongerino.


PROGRAM POTOVANJA


1.DAN:  SLOVENIJA – KRAVICE – MEĐUGORJE – MOSTAR – NEUM

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob polnoči  in vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti »Dalmatina« vse do mejnega prehoda z Bosno in Hercegovino. Najprej si bomo ogledali slapove Kravice, ki padajo v obliki podkve in jih zato imenujejo tudi »mala Niagara«. Nadaljevanje vožnje do Međugorja. 24. junija 1981 se je v majhni hercegovski vasici šestim otrokom prvič prikazala Marija. Njeno ime “medžugorska kraljica miru” danes sega daleč po svetu. Kraj je obiskalo na milijone romarjev in turistov iz celega sveta. Kratek ogled in prosto. Pot nas bo vodilo po slikoviti pokrajini v Mostar. Kamnito mesto je nastalo okoli mostu, čez reko Neretvo. Sprehodili se bomo po ozki ulici, polni trgovinic s spominki do veličastnega kamnitega mostu. Če bomo imeli srečo, bomo videli skok pogumnih fantov v hladno vodo Neretve. Nekaj prostega časa, nato pa sledi krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu 3* v dvoposteljne sobe, večerja in prenočevanje.

 

2. DAN: NEUM – PELJEŠAC – STON – OREBIČ – KORČULA – NEUM

Po zajtrku bomo Neum zapustili in sledi kratka vožnja na polotok Pelješac. Obiskali bomo nekdaj slavno mesto Ston, ki je znano po mogočnem obzidju, ki je nekdaj varovalo kraj pred napadalci, danes pa privablja številne radovedneže. Ogledali si bomo soline, ki so že v preteklosti prinašale denar Dubrovniški republiki, danes pa zagotavljajo velik del oskrbe prebivalstva z morsko soljo. Pot nas bo vodila v osrčje Pelješca, kjer se bomo ustavili pri priznanem vinarju. Najprej nam bodo postregli z domačim žganjem, prigriznili bomo pršut, olive, sir ter zraven degustirali  plavac in beli rukatac. Po ogledu in degustaciji bomo vožnjo nadaljevali v Orebič. Tam se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali do Korčule. Starodavno mesto, ki ga še vedno ščiti venec obzidja, skriva mnogo značilnih dalmatinskih ozkih ulic. Sprehod po mestu z ogledom znamenitosti in nekaj prostega časa. Vrnitev z ladjico nazaj na celino in vožnja v hotel v Orebiču. Večerja in zabava ob glasbi v hotelu ter prenočevanje

 

3. DAN: NEUM – DOLINA NERETVE – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu bo nekaj časa za manjše nakupe, nato pa se bomo odpravili v Vid, ki je v času antike nosil ime Narona. Sprejeli nas bodo prijazni domačini in nam postregli domače žganje. Nato se bomo odpravili na obiranje sladkih mandarin. Po krajši osvežitvi, se bomo podali na plovbo s posebnimi čolni po rokavih, kanalih in pritokih reke Neretve. Oaza zelenila nas bo  obdajala z vseh strani, veliko  priložnosti za lepe fotografije, da pa ne bomo lačni, nas bodo pogostili z domačim sirom, pršutom in vinom. Prijetno druženje bomo nadaljevali po vrnitvi v gostišču, kjer nas bo že čakalo kosilo (meso na žaru, priloga, solata, pijača, živa glasba). Vsak udeleženec prejme 3 kg sveže obranih mandarin. V popoldanskih urah se bomo poslovili ter nadaljevali pot v smeri proti domu s prihodom v nočnih urah.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu*** v Neumu, večerjo in zajtrk v hotelu, vstopnino za slap Kravice, voden ogled Mostarja, vstopnino za Solano Ston, degustacijo vina in pršuta na Pelješcu, povratno plovbo z ladjico do Korčule, ogled Korčule, glasbo ob večerji 2. dan,  obiranje mandarin in 3kg mandarin na osebo, fotosafari na Neretvi: aperitiv, vožnjo s trupicami (vino, voda, pršut, sir, domač kruh), kosilo in glasba.


MOŽNA DOPLAČILA: zavarovanje rizika odpovedi potovanja, enoposteljna soba.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRONPLATZ- hotel PÖRNBACHER

KRONPLATZ- hotel HEINZ

ALPSKA PRESTOLNICA KRANJ

VINSKA FONTANA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si