TOSKANA


Toskana je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo ter ena najbolj zanimivih. Pokrajina se bohoti s zelenimi griči, z nasadi oljk, vinskimi trtami, starimi vilami, kamnitimi hišami, z obzidji obdanimi mesti,  z bogatimi vinogradi in poznanimi vini (Chianti, Brunello, Vernazza). Znana je še po ročnih obrteh in po usnjenih izdelkih. Toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.  Toskana je pokrajina, kjer se je pričela italijanska renesansa, ki daje skozi arhitekturo, slikarstvo in kiparstvo pokrajini poseben pečat.PROGRAM POTOVANJA:


  1. DAN: SLOVENIJA – FIRENCE – MONTECATINI TERME

Zbirališče potnikov in odhod avtobusa ob 4.00 uri. Vožnja v smeri Ljubjane ter naprej čez mejo po italijanski avtocesti mimo Benetk, Padove, Bologne do Firenc. Po prihodu v Firence si bomo ogledali čudovito renesančno mesto družine Medičejcev. Sprehod do starega mostu čez reko Arno Ponte Vecchio, krstilnice, katedrale z Giottovim zvonikom, trga Segnoria, ki se ponaša s palačo Vecchio in stolpom Arnolfo, pred katero stojijo kopije kipov med katerima sta tudi David in Cosimo I. Izpustili ne bomo niti galerije Uffici, ki hrani najdragocenejša dela italijanskih umetnikov. Izstopajo dela Leonarda da Vincija, Botticcelija, Giotta, Gaddija, … (vstopnina doplačilo, potrebna predrezervacija). Nekaj prostega časa, nato pa sledi kratka vožnja do term Montecatini, kjer se bomo namestili v hotel 3*. Večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: MONTECATINI TERME – LUCCA – PISA

Po zajtrku v hotelu si bomo najprej ogledali Lucco. To starodavno plemiško mesto še vedno skriva za 12 metrov visokim obzidjem renesančne palače, stolpe,  cerkve. Osrednji prostor je trg Amfiteatro, ki je dobil ime po nekdanjem rimskem amfiteatru iz 2. st., ki se je razprostiral na istem mestu. Ogledali si bomo zanimivo katedralo Sv. Martina, ki skriva božjo podobo Volto Santo. Nekaj časa prosto za kavo, nato pa nadaljevanje vožnje v Piso. Zmeraj očarljivi Trg čudes je poln obiskovalcev, ki želijo narediti izvirno forgrafijo in se povzpeti na poševni stolp. Po ogledih se bomo vrnili v hotel, večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: SIENA – SAN GIMIGNANO – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili proti Sieni. Obdana je s čudovitim podeželjem in predstavlja lep primer srednjeveške gradnje. Male ozke ulice, slikoviti trgi, nas kot labirint vodijo na osrednji prostor – Piazza del Campo, kjer se vsako leto poleti odvija divja tekma med četrtmi Siene za prestižni naslov zmagovalca Palia. Po ogledu se bomo odpravili v tako imenovani srednjeveški Manhattan – San Gimignano. V 13. stoletju je mesto doživelo velik ekonomski razvoj in bogastvo se je kazalo v tekmovanju družin, katera bo imela lepši stolp. Nekateri še danes krasijo mesto na griču, ki je zanimivo tudi zaradi trgovinic založenih z usnjem, olivnim oljem, klobasami iz divje svinje, tartufatami, odličnim vinom, sirom pecorino in še bi lahko naštevali.  Po ogledu in sprehodu bomo obiskali še turistično kmetijo, kjer nam bodo pripravili degustacijo vina, sira, salam, oliv… Polni lepih vtisov bomo vožnjo nadaljevali v smeri Slovenije.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vstopne takse za mesta po programu, strokovno vodenje potovanja, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo, degustacijo vina, sira, olivnega olja, salam, toskanske juhe, lasagne, organizacijo potovanja.


Doplačila po želji: enoposteljna soba, večerja z glasbo v restavraciji , kosilo, vstopnina v galerijo Uffici v Firencah (obvezna predhodna najava).


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GORENJSKA Z VELIKANKO

JUŽNA ČEŠKA

BELA KRAJINA

V OSRČJU KOZJANSKEGA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si