MAKEDONIJA IN OHRID


Dežela Aleksandra Makedonskega, ohridskih biserov, rojstnega kraja matere Tereze, bogatih samostanov in cerkva ter še mnogih posebnosti, ki vas bodo preprosto očarale!

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA – SKOPJE – OHRID

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v večernih urah in vožnja v smeri Zagreba ter po avtocesti do Beograda. Nadaljevanje poti proti Makedoniji. Nočna vožnja.V jutranjih urah prihod v prestolnico Skopje. Sprehodili se bomo po mestu do glavnega trga, ki ga krasi ogromen spomenik, posvečen Aleksandru Makedonskemu. Ogledali si bomo osrednje znamenitosti, se sprehodili čez stari kamniti most do stare čaršije, kjer nas bo čakalo kosilo. Okrepčani bomo pot nadaljevali v Ohrid. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: OHRID – VEVČANI

Po zajtrku v hotelu nas čaka kratka vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma. Samostanska  cerkev je bila zgrajena že leta 900 in je hkrati tudi zadnje počivališče sv. Nauma. Ogled cerkve in izvira reke Crni Drim, ki napaja Ohridsko jezero, priteka pa kot podvodni tok iz Prespanskega jezera. Vožnja v Ohrid in ogled najpomembnejših znamenitosti  »mesta muzej«, kot ga upravičeno imenujejo. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod skozi stari del mesta: ogled bazilike sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, Samoilova trdnjava, cerkev sv. Klimenta… Po ogledu bomo obiskali trgovino, kjer boste lahko kupili prave ohridske bisere. Prosti čas za samostojno pohajkovanje po simpatičnem mestu. Popoldan se bomo ponovno zbrali in sledi vožnja z ladjico po jezeru. Zvečer bomo obiskali zanimivo vas Vevčani, ki je znana po izvirih pitne vode. Čakala nas bo okusna tradicionalna večerja in zabava ob glasbi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

  1. DAN: OHRID – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v smeri proti domu z vmesnimi postanki. Med potjo postanek za kosilo in nadaljevanje poto do Slovenije.


CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz,  strokovno vodenje programa, kosilo v Skopju 1 x polpenzion v hotelu 3-4* v Ohridu, 1 x nočitev z zajtrkom,  večerjo v Vevčanih z glasbo, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja, vožnjo z ladjico po Ohridskem jezeru, vstopnine (sv. Naum, sv. Spas, sv. Sofija), kosilo na poti nazaj.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ŠTAJERSKA VINSKA FONTANA

OGLEJ IN GRADEŽ

BOLNICA FRANJA IN IDRIJA

ČAROBNA VELIKA PLANINA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si