ISTRA – TRAKTORJI, LADJICA IN ROVINJ


Prva pisana raba besede traktor v pomenu “motor ali vozilo za vlečenje vagonov ali plugov” je znana iz leta 1901 in je nadomestila prejšnji izraz “vlečni motor”. Besedo tractor  kot naziv za traktor, kot ga poznamo danes, je “izumil” in jo prvič praktično uporabil  leta 1907 W. H. Williams,  prodajni direktor tovarne traktorjev Hart-Parr, ki je bila locirana v mestu Charles City, v državi Iowa v USA in je tudi zaslužen za današnjo uporabo te besede.  Besedo traktor je uporabil v oglaševalski kampanji te tovarne, leta 1912 pa so začeli uporabljati termin farm tractor (kmetijski traktor).

 

PROGRAM POTOVANJA:


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej do Kopra. Po prestopu meje se bomo zaustavili na posestvu, kjer imajo zanimivo zbirko traktorjev. Zbirko sestavlja okoli 50 zgodovinskih tipov traktorjev in kmetijskih strojev. Mnogi se navdušijo nad Fordsonom iz leta 1923, ki je kot prvi traktor prišel v vas. Dobre volje se bomo odpravili proti Poreču. Sprehodili se bomo skozi mesto, nato pa se bomo vkrcali na ladjico. Sledi panoramska plovba ob istrski obali. Iz morske strani si bomo ogledali Poreč, se zapeljali v fjord Limski kanal ter našo plovbo strnili v Rovinju. Sprehod po obmorskem slikovitem mestu in čas za samostojno pohajkovanje. Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali. Dan bomo strnili v istrski konobi, kjer nas bo čakalo pozno kosilo. Vključena pijača (vino, pivo, voda, sok) in glasba. Povratek prosti domu s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, vstopnino za zbirko traktorjev, plovbo z ladjico, ogled Rovinja, pozno kosilo v konobi z vključenim vinom (0,25l po osebi, sok, voda) in glasbo.


CENA NA POVPRAŠEVJE!

solis turizem traktorji

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BISERI ČRNE GORE

BANJA LUKA

BRIJONI, VINO IN TRAKTORJI

NASTANITEV NA DOLENJSKEM

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si