ČOKOLADNICA IN BELA KRAJINA

 

Zbirališče potnikov ob 7.30 uri na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Ljubljane, naprej  v smeri Novega mesta. Pot nas bo vodila naprej čez Gorjance do vasi Jugorje. Postregli nam bodo toplo malico  “na žlico”. Zraven vam bodo ponudili še posebno žganje karampampoli! Po prihodu v Belo Krajino bomo obiskali učilnico iz obdobja po II. svetovni vojni. Strogi učitelj s palico nam bo na duhovit način predstavil Belo Krajino in njene posebnosti. Tudi klečanje na koruzi ni izključeno! Pot nas bo vodila v Adlešiče, kjer bomo obiskali domačijo, kjer se ukvarjajo s tkanjem lanenega platna, tkanjem pasov za belokranjske ženske narodne noše, vezenjem belokranjskih vezenin (prtički, torbe različnih velikosti, brisače…) in izdelavo belokranjskih pisanic. Najprej nam bodo postregli z domačim sadjevcem, nato pa sledi ogled.

Naš naslednji postanek bo v destilarni in čokoladnici. Izvirni okusi v objemu kočevskega pragozda, razkrivajo skrivnosti in ustvarjajo vrhunske žgane pijače, likerje pisanih okusov Premium kakovosti in ročno izdelanih čokolad prefinjenih in elegantnih oblik. Predstavili nam bodo zgodovino, proizvodnjo, sestavine ter nam dali v pokušnjo njihove izdelke, ki jih boste lahko na koncu, po želji, tudi kupili v simpatični trgovinici. Znani so predvsem po varjenju brinjevca. Dan bomo zaključili s poznim kosilom na turistični kmetiji. Povratek proti domu.


Cena vključuje: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, toplo malico za na žlico, karampampoli, vstopnino za snovno šolo Brihtna glava, obisk domačije: sadjevec in predstavitev izdelava platna in pisanic, vstopnino za ogled čokoladnice z degustacijo pralin in žganja, večerjo na kmečkem turizmu.

 


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

REZIJA

VERONA IN SIRMIONE

ŠTAJERSKA VINSKA FONTANA

ALPSKA PRESTOLNICA KRANJ

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si