REZIJA


Julius Kugy se je v svojih zrelih letih lotil pisanja in skupaj napisal sedem knjig. Šest jih je posvetil Julijskim Alpam. Najbolj znana je njegova prva knjiga “Iz življenja gornika”, ki je izšla 1925. Prek knjig so Julijske Alpe prvič podrobneje spoznali v germansko govorečem delu sveta. Kugy je pomagal in sodeloval z Albertom Boisom de Chesnejem pri nastajanju Alpskega botaničnega vrta Julijana, katerega del se imenuje Kugyjeve gredice. Njegov spomenik lahko vidimo v Ovčji vasi.PROGRAM POTOVANJA
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa v jutranjih urah.  Peljali se bomo v smeri Ljubljane, Kranja, ter naprej mimo Radovljice, Jesenic do Kranjske gore. Na postajališču bo postanek za jutranjo kavico. Pot nas bo vodila skozi Kranjsko goro, kjer bomo naredili postanek za toplo malico. Nadaljevanje vožnje čez mejni prehod Rateče v Italijo. Pod mogočnim Mangrtom se bleščita dve jezeri, ki ju imenujemo Belopeška ali Mangrtska. Na kratko se bomo ustavili, nato pa nadaljevali pot do Trbiža (po želji kratek postanek n manjše nakupe na tržnici). Nato bomo obiskali Ovčjo vas, v kateri je pokopan brat našega velikega pesnika Franceta – Jurij Prešeren. Ogledali si bomo njegovo spominsko ploščo in spomenik Juliusu Kugyu. Nadaljevanje z vožnjo po Kanalski dolini mimo Ukev, Naborjeta, Tabelj in naprej ob reki Beli vse do doline Rezije. V središču vasi nas bodo sprejeli v kulturnem domu in nam predstavili zanimivo, odmaknjeno dolino. Predstavitev z diapozitivi bo popestril rezijanski ples. Pot nas bo vodila v Čedad, ki je znan tudi po čedajskem rokopisu, katakombah, Kalistovem baptisteriju ter Hudičevem mostu, okoli katerega se je spletla legenda, ki pripoveduje, kako je most nastal. Tisti najbolj radovedni boste lahko obiskali Keltski hipoglej (doplačilo 1€). Po ogledu Čedada bomo nadaljevali pot nazaj na slovensko stran in se ustavili na turistični kmetiji za okusno večerjo. Prihod domov v večernih urah.

Vključeno v ceno: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, toplo malico, predstavitev Rezije v kulturnem domu v Ravenci, vsi zunanji ogledi po programu, večerja na turistični kmetiji,  organizacija izleta,  cestnine, parkirnine.


Možna doplačila: muzej brusačev v Stolbici.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GORIŠKA BRDA

NASTANITEV PREKMURJE

BOROMEJSKI OTOKI

KRONPLATZ- hotel HEINZ

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si