SOŠKA DOLINA

 


Reka Soča je ena najlepših evropskih rek in je pomembna naravna vrednota Triglavskega narodnega parka. Slovi po izraziti smaragdni barvi in živahnih brzicah v zgornjem toku. 137 km dolga alpska reka s skrivnostnim kraškim izvirom v Trenti, teče pod vznožjem mogočnih Julijskih Alp in se izliva v Jadransko morje v Italiji.


PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 06.00h. Vožnja mimo Ljubljane ter postanek za kavo. Po prihodu v Kranjsko goro bomo nadaljevali pot na italijansko stran. Povzpeli se bomo čez prelaz Predel in prispeli v Bovec, kjer se bomo ustavili za ogled utrdbe Kluže. Najprej se bomo okrepčali s toplo malico. Nato vas čaka humoristična predstava, med katero boste na zelo izviren način spoznali zgodovino utrdbe in dogodke iz soške fronte. Po predstavi si bomo ogledali utrdbo in nadaljevali pot v Kobarid. Kraj je znan po burni preteklosti, danes pa kot naselje, ki ponuja obilo športnih aktivnosti: pohodništvo, ribolov, lov, padalstvo, kolesarstvo in adrenalinske vodne športe. Ogledali si bomo Muzej Soške Fronte, muzej I. sv. vojne, ki sodi med najboljše tovrstne muzeje v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1990 z namenom ohranjanja, raziskovanja in predstavljanja prve svetovne vojne, še posebno soške fronte. Za Posočje je značilna tisočletna tradicija in dediščina planinskega pašništva in sirarstva, ki jo bomo spoznali na razstavi »Od planine do planike«, izvedeli boste, kje zori sir Tolminec, videli planinski stan ter staro sirarno z ognjem pod kotlom. Po ogledu sledi degustacija sira in mlečnih izdelkov. Naša zadnja točka izleta bo Most na Soči, kjer se bomo vkrcali na ladjico ter zapluli po smaragdni reki Soči. Med plovbo bomo uživali ob pogledu na neokrnjeno naravo in ob zgodbah ter legendah kapitana Deana. Vrnitev do avtobusa in v poznih popoldanskih urah povratek proti domu. Med potjo se bomo ustavili v prijetnem gostišču na okusni večerji. Predviden prihod v večernih urah.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


 CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, toplo malico, vstopnino za trdnjavo Kluže, predstavo v trdnjavi, ogled muzeja sirarstva in degustacijo sira, vstopnino za Muzej soške fronte, plovbo z ladjico po Soškem jezeru, večerjo na poti domov.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SEVERNI CIPER

MAKEDONIJA IN OHRID

BRIJONI, VINO IN TRAKTORJI

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si