NOVI SAD


NOVI SAD – v glavnem mestu Vojvodine živi kar 23 pripadnikov nacionalnih manjšin. Razprostira se  na obeh straneh Donave, pod utrdbo Petrovaradin. Poleg muzejev in galerij si velja ogledati mestno jedro, ki je na vsakem koraku polno zanimivih zgodovinskih spomenikov, vsekakor pa je ogleda vredna Petrovaradinska trdnjava, ki se dviguje visoko na Donavo. Tam je poleg muzeja najbolj privlačen ogled podzemskih prostorov te velikanske trdnjave, ki so jo zgradili za obrambo pred Turki.


  1. DAN: SLOVENIJA –  NOVI SAD:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli  02.00 ure in vožnja v smeri Zagreba ter naprej po avtocesti »Bratstva in enotnosti« do Srbije. V Novi Sad bomo prispeli v dopoldanskih urah. Osrednja veduta mesta je utrdba Petrovaradin, ki kraljuje nad mestom in Donavo. V preteklosti so jo imenovali tudi Donavski Gibraltar. Začetek gradnje trdnjave sega v leto 1235, ko so na pobudo kralja Bele IV. Madžarskega, cistercijani iz Francije ustanovili samostan Belakut. Za mogočnimi zidovi, se skrivajo številne zanimivosti in zgodbe iz zgodovine. Najprej se bomo sprehodili do razgledne ploščadi z urnim stolpom ter si ogledali razgled na mostove in središče mesta. Navdušeni se bomo spustili še v podzemne tunele, ki so nekdaj služili vojski, danes pa privabljajo radovedne turiste. Po ogledu trdnjave sledi kosilo v restavraciji. Popoldan se bomo ležerno sprehodili po središču Novega Sada in si ogledali osrednje znamenitosti. Nato pa nekaj časa prosto za kakšno kavo ali pijačo v živahnem središču. Vožnja v hotel in namestitev v dvoposteljne sobe. Večerja v hotelu, nato pa samostojno raziskovanje nočnega življenja Novega Sada.

 

  1. DAN: NOVI SAD – PALIČ – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu bomo počasi zapustili vrvež prestolnice Vojvodine in se napotili v smeri proti Subotici. Obiskali bomo impozantno vinsko klet ter se z gospodarjem podali na ogled. Navdušil nas del kleti, ki je namenjen staranju vina v hrastovih sodih. Sledila bo degustacija treh vzorcev vrhunskih vin, ki nosijo malo hudomušna imena: 8 tamburaša, Život teće,…. Nato bomo obiskali zanimivo posestvo »salaš«, ki je značilno za kmetijsko razvito ravninsko Vojvodino. Postregli nam bodo pozno kosilo in razpoloženje popestrili z zvoki tamburašev. Dobre volje se boste lahko še sprehodili ob Paličkem jezeru, nato pa se bomo odpravili nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z nadstropnim avtobusom, dva voznika, strokovno vodenje, ogled Novega Sada z lokalnim vodnikom, vstopnino za podzemne galerije, prenočevanje v hotelu v dvoposteljnih sobah 3*, večerjo in zajtrk v hotelu, obisk vinske kleti z degustacijo treh vzorcev vina, kosilo na salašu ob glasbi tamburašev.

 


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


Doplačila po želji: enoposteljna soba, zavarovanje rizika odpovedi potovanja.

 

dav

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

V OSRČJU KOZJANSKEGA

KRONPLATZ- hotel HEINZ

ERZBERG IN BRATISLAVA

ISTRA – TRAKTORJI IN LADJICA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si