VEČNI DUBROVNIK IN DOLINA NERETVE


Stotine let, vse do začetka 1970-ih let so bile trupice osnovno osebno prevozno sredstvo v dolini Neretve. Medtem ko so bile lađe prevozno sredstvo za tovor. Dolge so 4 metre in široke 60 cm, imajo ravno dno. Ljudje so jih uporabljali za prevoz po kanalih reke do svojega  polja in prevoz poljščin. Danes so trupice turistična atrakcija!

 

 


PROGRAM POTOVOANJA


  1. DAN: Slovenija – Dubrovnik – Neum

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 00.00  in vožnja v smeri Hrvaške ter po avtocesti in prihod v dopoldanskih urah v Dubrovnik. Nastanek mesta Dubrovnika sega v daljno preteklost ter je obdana z legendami. Od več legend o njegovem nastanku je zgodovinsko najbolj utemeljena legenda, ki povezuje nastanek novega mesta z uničenjem in propadom starega rimskega mesta Epidaura (današnji Cavtata) v 7. stoletju. Pozneje se je mesto razvilo v pomembno trgovsko silo in središče mestne državice, Dubrovniške republike, ki je obstajala do leta 1808. Sprehodili se bomo po starem jedru, ki ga obdaja venec obzidja, po večnem Stradunu, si ogledali Frančiškanski samostan, katedralo sv. Vlaha in stari pristaniški del z nekdanjo karanteno. Nekaj časa prosto in po želji sprehod po dubrovniškem obzidju (doplačilo) ali vzpon z gondolo na Srđ. Krajša vožnja v bosansko letoviško mesto Neum. Namestitev v hotelu 4* in prosto za kopanje ali raziskovanje mesta. Večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Neum – dolina Neretve – Slovenija

Po zajtrku bomo Neum zapustili in sledi kratka vožnja na Hrvaško stran v Metković. Sprejeli nas bomo prijazni domačini in nas postregli s sadjem in domačo rakijo. Po krajši osvežitvi, se bomo podali na plovbo s posebnimi čolni po kanalu reke Neretve. Oaza zelenila nas bo  obdajala z vseh strani, veliko bo priložnosti za lepe fotografije, da pa ne bomo lačni, nas bodo pogostili z domačim sirom, pršutom in vinom. Za zabavo bosta skrbela muzikanta. Po vrnitvi sledi kosilo v restavraciji. V popoldanskih urah se bomo poslovili ter nadaljevali pot v smeri proti domu s prihodom v nočnih urah.


 Cena vključuje: prevoz a sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, namestitev v dvoposteljne sobe hotelu**** v Neumu, večerjo v hotelu, lokalnega vodnika v Dubrovniku, dobrodošlico (sadje in rakija), sir, pršut in vino, kosilo z glasbo, vožnjo s čolni po rokavih Neretve.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

BOROMEJSKI OTOKI

KRONPLATZ- apartmaji WINKLWIESE

KRONPLATZ- hotel HEINZ

BELA KRAJINA IN DOLENJSKA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si