BENEŠKA LAGUNA


Biti beneški dož ni pomenilo le ugleda ali veličastnosti, saj so iz tega naslova izhajale predvsem obveznosti in omejitve. Dož je moral poveličevati lepoto in veličastnost Benetk v javnih in v diplomatskih nastopih. Predsedoval je na čelu “Serenissime signorie” (gospodovstvo) in republiške vlade. V vojnem obdobju je poveljeval vojski.Kot 120. (zadnji) dož se je zvrstil Ludovico Manin. Takoj po potrditvi se je zaradi primanjkovanja samozavesti zjokal in prosil za oprostitve dolžnosti. Ker mu zahteva ni bila zadoščena, je ljudstvu dal denar, da bi ga vzljubili.

 


PROGRAM POTOVANJA


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 3.30 uri  in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej do Sežane. Postanek za jutranjo kavico in samopostrežni zajtrk. Nadaljevanje poti na italijansko stran ter po avtocesti v smeri Benetk. Na rtu Punta Sabbione se bomo vkrcali na ladjico in sledi plovba na otok Burano, ki je znan po izdelovanju čipk ter hišah vseh mogočih barv. Sprehodili se bomo po otoku,  nekaj časa prosto za manjše nakupe, ogled izdelovanja čipk ali kakšno kavo. Nadaljevanje plovbe na otok Murano, ki je znan po celem svetu po izdelovanju – pihanju – steklenih izdelkov. Obiskali bomo pihalnico stekla, kjer nam bodo predstavili umetnost pihanja in pred našimi očmi bo nastal izdelek iz muranskega stekla. Nekaj časa prosto za nakupe v trgovini. Nadaljevanje plovbe in prihod v Benetke. Sprehodili se bomo po obalnem delu do priljubljenega Mostu vzdihljajev, veličastne Doževe palače, Urnega stolpa, mogočne in razkošne Bazilike sv. Marka. Ozke ulice nas bodo vodile do Rialta – mostu preko kanala Grande, kjer se zbirajo trgovci in gondolijeri. Nekaj prostega časa za nakupe, sprehod, vožnjo z gondolo. Počasi se bomo vrnili na ladjico ter pluli nazaj do rta Punta Sabbioni. Vožnja z avtobusom nazaj na slovensko stran in zaključek izleta v prijetnem gostišču ob večerji. Prihod v nočnih urah.


 

CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz (parkirnina, cestnine, vstopna taksa za Benetke, 2 voznika po avtobusu), strokovno vodenje izleta, samopostrežni zajtrk, povratno plovbo z ladjico po laguni s postankom na Buranu in Muranu, obisk pihalnice stekla s predstavitvijo izdelovanja, večerjo na poti nazaj.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

DOLOMITI

SEVERNI CIPER

PREKMURJE – EXPANO

PENZION MAJERHOLD

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si