BEOGRAD


Prestolnica Beograd leži ob sotočju dveh velikih rek: Save in Donave, nad katerim se dviga nekdanja utrdba Kalemegdan. Življenje v Beogradu je živahno, ulice so polne, ljudje prijazni in gostoljubni, zabave na splavih trajajo pozno v noč, čez dan pa tudi ne zmanjka zanimivosti, ki si jih želimo ogledati. Čez beograjsko nebo pa tu in tam zapiha hladna košava, ki zbistri nebo in kot pravijo domačini, tudi misli!


PROGRAM POTOVANJA


 

1.DAN: SLOVENIJA – BEOGRAD:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli polnoči in odhod avtobusa. Pot nas bo vodila v smeri proti Zagrebu in naprej po avtocesti »bratstva in enotnosti« po Slavoniji. Prestop meje pri Lipovcu in nadaljevanje poti do Beograda, kjer nas bo pričakal lokalni vodnik in skupaj se bomo odpravili na ogled znamenitosti. Obiskali bomo Hišo cvetja na Dedinju s Titovo grobnico in grobnico Jovanke Broz ter muzejem, peljali se bomo mimo Belega dvora in luksuznih vil, postanek bo pri stadionu Zvezda, videli bomo številne ambasade, ki so našle svoj prostor na mirnem gričku Dedinja. Peljali se bomo čez vse velike trge Beograda: Slavija, trg Republike, se sprehodili po Kalemegdanu in obujali spomine na preteklost, ko je Beograd bil še pod turško oblastjo. Izpustili ne bomo niti ogromne cerkve sv. Save, ki je še vedno v gradnji ter Novega Beograda. Sledila bo vožnja v hotel in namestitev v sobe. Na večerjo se bomo odpravili na boemsko Skadarlijo, ki je bila nekdaj zbirališče pesnikov, igralcev, pisateljev in umetnikov,  danes pa je posejana z restavracijami in lokali. Sprejeli nas bodo z aperitivom, nato pa sledi okusna večerja z vključeno pijačo (aperitiv, 0,2l vina, 0,2l mineralne vode po osebi) in zabava ob hišnem orkestru. Po želji lahko po večerji raziskujete nočni Beograd ali obiščete kakšnega od splavov, ki zaživijo šele pozno zvečer.

 

  1. DAN: BEOGRAD – AVALA – SLOVENIJA:

Po zajtrku v hotelu in jutranji kavi sledi vožnja na zeleno obrobje mesta, na bližnji hrib Avala, kjer se bomo sprehodili po urejenih poteh do spomenika neznanemu junaku, arhitekta Meštroviča. Preden zapustimo Avalo, se lahko povzpnete na razgledni stolp z dvigalom, od koder nam pogled sega daleč naokoli. Po ogledu čas za nakup spominkov in kavo. Sledilo bo še kosilo na poti domov, kamor bomo prišli v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom in stroške dveh voznikov, strokovno vodenje potovanja, lokalnega vodnika za ogled Beograda, vstopnino v Hišo cvetja, nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* z zajtrkom, večerjo na Skadarliji z vključeno pijačo (0,25l vina, voda),  vstopnino za stolp, kosilo na poti nazaj in turistično takso.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


MOŽNO DOPLAČILO: enoposteljna soba

dav

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

SREDOZEMSKA JESEN MSC SEASHORE

BUDIMPEŠTA IN EGER

V OSRČJU KOZJANSKEGA

PENZION MAJERHOLD

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si